• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyelilerin Öncüpınar'daki bekleyişleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’nin Halep şehrindeki çatışmalardan kaçarak Kilis Öncüpınar sınır kapısına dayanan Suriyelilerin uzun bekleyişleri sürüyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınmaya çalışan binlerce Suriyelilerin soğuk havada bekleyişleri devam ediyor. Canlarını kurtarmak için topraklarından kaçan Suriyelilerin bir kısmı Kilis Öncüpınar sınır Kapısında, bir kısmı ise Türkiye-Suriye sınır hattı boyunca bekliyor.

Soğuk havaya rağmen sınır hattındaki bekleyişlerini sürdüren Suriyeliler, can havliyle güçleri nispetince yanına alabildikleri eşyalarıyla çoluk çocuk yollara düştü. Kendi topraklarından göç etmek zorunda kalan bazı Suriyelilerin, Kilis Konaklama Tesisleri’ne alınması bekleniyor.

Türkiye’ye geçiş noktasında şuana kadar her hangi bir gelişmenin olmaması, soğuk hava şartlarında sınırda yaşlı, çocuk ve kadınlarıyla bir an önce Türkiye’ye geçmeyi bekleyen Suriyeli sığınmacıları kara kara düşündürüyor.

Türkiye sınırında kurulan çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyorlar

Sınırda yardım kuruluşları tarafından geçici olarak kurulan çadırlarda bekletilen Suriyeli sığınmacılar, soğuk havaya rağmen yürüyerek geldikleri Türkiye sınırında kurulan çadırlarda hayata tutunmaya çalışıyor.

Suriyeli sığınmacıların içler acısı bu durumu yürekleri burkarken, soğuk havadan korunmaya çalışan kimi Suriyeliler kendi imkanları ile yaktıkları ateşin etrafında kümelenerek ısınmaya çalışıyor.

“Burada adeta bir insanlık dramı var”

Suriyelilerin durumu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) bilgi veren İHH yetkilileri, her geçen gün Suriye’den göç ederek sınırda bekleyen Suriyelilerin sayısındaki artışa dikkat çekti.

Çatışmalardan kaçarak sınır hattında bekleyişlerini sürdüren binlerce Suriyelinin bir an önce Türkiye’ye geçmek istediğini belirten İHH yetkilileri, “Burada gördüğünüz gibi maalesef adeta bir insanlık dramı var. Bu insanlar bir an önce Türkiye’ye geçmeye çalışıyor. Burada bizler ve diğer AFAD gibi kurumlar tarafından verilen yemeklerle karınlarını doyurmaya çalışıyor.” dedi.

Bu insanlar bir an önce sınırdan içeri alınmalıdır

Kış şartlarının ağır olduğu şu günlerde binlerce Suriyelinin aileleri ile birlikte bir an önce daha sıcak ortamlara yerleştirilmesi gerektiğini ifade eden yetkililer, “Zaman zaman kış olduğu için yağışın etkili olduğu bölgelerde Suriyelilerden bazılarının dışarıda kalması veya battaniye altına sığınması adeta bir insanlık dramıdır. Bu insanların bir an önce sınırdan içeri alınması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir