• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
Hedef gösterilen müezzine cemaatten destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli`nin İzmit ilçesinde yayın yapan yerel bir gazetenin, İzmit Fevziye Camii`si Müezzini Recep Dikilitaş hakkında yaptığı ‘Fevziye Camii`ne yakışmayan imam` haberi nedeniyle gazete yetkililerine, Diyanet-Sen Kocaeli Şubesi ve cami cemaati basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. 

Fevziye Camii`sinin önünde toplanan cemaat tekbirler getirerek gazeteyi kınadı. Basın açıklamasını grup adına Diyanet-Sen Kocaeli Şube Başkanı Selami Tarcan okudu.

“Din görevlisinin kıyafetinin eleştirilmesi kadar ucuz bir davranış olamaz”

Gazetenin manşetine tepki gösteren Tarcan, haberi kınadıklarını söyledi. Müezzin Dikilitaş`ın hakkıyla Fevziye Camii`sine atandığını söyleyen Tezcan, “Görevine yeni başlamış, henüz daha cemaatini tanımaya dahi fırsat bile tanımadan insanlık onurunu inciten aşağılayan, rencide eden bu üslubu şiddetle kınıyoruz. Kamu personeli olan ve Peygamber mesleğini ifa eden bir din görevlisinin kılık kıyafetinin eleştirilmesi kadar basit ve ucuz bir davranış olamaz. Camilerimiz, zengin, fakir, ırk ve mezhep ayrımı yapılmaksızın her kesime açık ibadet yerleridir. Allah`ın evleri olarak tarif edilen bu mekanlar sadece belirli bir sınıf ve zümrenin ibadet edebileceği mekanlar değildir.” dedi.

Halen eski yasakçı zihniyete özlem duyulduğunu belirten Şube Başkanı Tarcan, “Başkanlığımız teşkilat kanunda, ‘protokol camileri` diye bir kavram bulunmamaktadır. Cami`nin kapısından ibadet maksadıyla giren herkes, Allah katında eşittir. İnsanlar birbirlerine sadece takva yönünden üstündür. Hiç kimse, diğer bir kardeşini ötekileştirme hakkına sahip değildir. Ayrıca ülkemizde özgürlükler adına sayısızca açılımlar yapılmış, kılık kıyafet serbestliği sağlanmıştır. İsteyen istediği gibi giyinme hakkına sahip olmasına rağmen, eskiye özlem, yasakçı, ayrıştırıcı, iteleyici, kendini elit gören az da olsa zavallıların olduğun görüyoruz. Meslektaşımıza yapılan bu haksız saldırıyı şiddetle kınıyor, kardeşimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir