• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Yaşlı kadının namaz aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da şehir içi minibüste bir vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülerde yaşlı bir kadının oturduğu yerde namaz kılması dikkat çekti. Yaşlı kadının namaz aşkı görenleri imrendirdi.

Görüntüleri çeken Fırat Arslan isimli bir gazeteci, önceki gün Akşam ve Yatsı Namazı vakitleri arasında şehir içi minibüse bindiğini ve bu güzel tabloyla karşılaştığını söyledi.

Arslan, “Minibüse biner binmez yaşlı teyze dikkatimi çekmişti. Elinde 99`luk bir tespihle başı öne eğik bir şekilde zikir çekiyordu. Ruhani bir duruşu vardı. Zikri bittikten sonra kendisine, ‘Bana da dua eder misin?` diye soracaktım ki iki elini kaldırıp iftitah tekbiri getirdiğini duydum. Namaz kılarken ki hali beni çok etkiledi. O an, yaşlı teyzenin namaz aşkını herkesin görmesi gerektiğini düşündüm ve cep telefonumla o anları kayıt altına aldım.”

Arslan, yaşlı kadınla olan diyaloğunu ise şöyle anlattı: “Teyzenin namazı bittikten sonra kendisine Kürtçe ‘Allah kabul etsin Teyze!` dedim. O da, ‘Sağol evladım. Akşam namazını kılmamıştım. Gideceğim yere kadar vakit çıkar diye korktum ve burada namazımı kıldım.` dedi. Namaza olan aşkını gösteren bu cevabı beni daha çok etkiledi. Kendisinden dua talep ettim. O da ‘Salihlerin duası…` diye cevap verdi.”

Arslan, son olarak yaşlı kadının namaza verdiği bu ehemmiyetin tüm Müslümanlara örnek olması gerektiğini söyledi. (Mustafa Kaynak- İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir