• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Rusya Havadan, PKK Karadan Saldırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Binlerce Suriyeli'nin kaçtığı, yüz binlercesinin de kaçma hazırlığı yaptığı Halep'te durum kötüye gidiyor. Esed ve Rus güçlerinin Azez bağlantısını kapatması üzerine kentin dünyaya açılan iki yolundan birisi ortadan kalktı. Şu an muhalif bölgelere sadece Bab el-Hava Sınır Kapısı üzerinden insani yardım ulaştırılıyor. Bu hattın merkezinde ise Halep'in kalbine açılan Kastillo Yolu bulunuyor. Rus uçaklarının yoğun bombardıman altında tuttuğu Kastillo Yolu'na karadan PKK'nın ülkedeki silahlı yapılanması PYD güçleri tacizde bulunuyor. Muhalifler hem Rus bombalarıyla hem de PKK saldırılarıyla eşzamanlı mücadele etmeye çalışıyor.

BURASI DÜŞERSE SURİYE DEVRİMİ BOĞULACAK

Halep Türkmenlerinin kurduğu muhalif gruplardan Muntasır Billah Tugayı'nın komutanı Firas Paşa, elde kalan son güzergah olan Kastillo Yolu'nun önemini şu sözlerle anlattı: “Azez hattı düştükten sonra tek yol burası kaldı. Eğer burası da düşerse Halep tam anlamıyla muhasara altına girecek. Halep'in kuşatılması Madaya veya Zabadani kuşatmalarına benzemez. Şehirde hâlâ yüzbinlerce insan yaşıyor. Dünya çok büyük bir insanlık kriziyle karşı karşıya kalacak. Tüm dünyanın gözleri önünde yüzbinlerce insan açlıkla boğuşacak. Bu durum, dünyanın alnında kara bir leke olarak kalacak. Eğer tedbir alınmaz ve gerekli yardım ulaşmazsa düşen sadece Halep olmayacak. 5 yıldır yüzbinlerce şehidin kanıyla bu günlere getirdiğimiz devrim boğulacak!”

Rusya havadan PKK karadan

Halep'te nöbet tutan muhalif savaşçı Mustafa Abbud, Suriye PKK'sı PYD'nin hem muhaliflere hem de İslam'a düşman olduğunun altını çiziyor. Abbud, “Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok. Onlar bizim din kardeşlerimiz ama ülkemizde Kürtlerin temsilcisi olduğunu iddia eden PKK hem muhaliflere hem İslam'a düşman. Havadan Rus uçakları bizi acımasız şekilde bombalarken karadan PKK bize saldırıyor. PKK en başından bu yana Esed lehine devrimi baltalamaya çalıştı. Büyük güçler tüm bu yaşananları görmezden gelerek PKK'yı muhalif gösterme peşinde” ifadelerini kullanıyor.

Yenişafak

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir