• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
"Köyümüze hizmet gelmezse seçimlerde sandığa gitmeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Ergani ilçesine bağlı Kavaklı (Qewaklî-Kanî) köyü sakinleri, köylerinin elektrik, yol, altyapı, su ve sağlık sorunlarının giderilmemesine tepki göstererek, hizmet almamaları durumunda seçimlerde sandığa gitmeyeceklerini belirttiler.

Köylerinde 100 hanenin bulunduğunu dile getiren Kavaklı köyü Muhtarı Abdullah Acar, köylerinin yıllardır hiçbir hizmet görmediğini söyleyerek, köylünün hizmet görmemesi nedeniyle yerel seçimlerde sandığı boykot ettiğini hatırlattı.

“Seçimden sonra hiçbir hizmet görmedik, açıkçası kandırıldık”

Acar, “Köyümüzde yol, elektrik, su ve altyapı yok. Biz köyümüze hiçbir zaman hizmet alamamışız. Bu A veya B partisi bahane edilerek yapılmıyor. Köyümüz 2003 yılından beri AK Parti`ye oy veriyordu. 2011 yılı yerel seçimlerde köyümüz ihtiyar heyeti kararıyla halk sandığa gitmedi. Bunu köyümüzün hizmet almadığından dolayı yaptık. 7 Haziran seçimlerinde siyasi partiler geldiler. ‘Oy verirseniz bütün ihtiyacınızı karşılayacağız` dediler. Seçimde köyümüzde 340 seçmenin 296`sı HDP`ye oy kullandılar. Köylü bunu hizmet görmek adına yaptı. Seçimden sonra hiçbir hizmet görmedik, açıkçası kandırıldık. Ardından erken seçim kararı alındı. 1 Kasım seçimlerine bir hafta kala AK Parti ve HDP`den gelenler oldu. Tekrar milleti kandırmak için geldiler. Söz verdiler, seçimden sonra her ihtiyacımızı karşılayacaklarını söylediler. Seçime bir hafta kala halk hayır diyerek ‘HDP`ye oy vermeyeceğiz bunlar sadece bizi kandırmak için geliyor` dediler ve bu defa AK Parti`ye oy verdiler.” dedi.

“Ergani Belediyesine ayak basmamışım, çünkü hizmet alamayacağımızı biliyorum”

Seçim sonuçları üzerine HDP Diyarbakır İl Başkanlığından çağırıldığını söyleyen Acar, “HDP Diyarbakır il Başkanlığına gittim. Orada yetkili biri ile görüştüm. Odada bulunan bir arkadaş beni o yetkili kişiye tanıttı. Bunun üzerine yetkili kişi direk arkadaşa ‘köylerine bak bize kaç oy çıkmış` dedi. Bende ‘oy verip vermeyeceğimiz bizim kendi fikrimizdir. Oy için hizmet yapacaksan bu saatten sonra oy vermem` dedim. Orada birbirimizi bozduk. Ben orada bulunanlara köyümüz adına gelen ödenekten sorunlarımızın çözülmesini istedim. O günden sonra Ergani Belediyesine ayak basmamışım. Çünkü hizmet alamayacağımızı biliyorum.” diye konuştu.

“Bu saatten sonra bu köy hiçbir şekilde sandığa gitmeyecektir, ancak hizmet görürsek sandığa gideriz”

Köylerinde elektrik sorununun da kendilerini mağdur ettiğini dile getiren Muhtar Acar, sözlerine şöyle devam etti:

“Yazın Siverek`ten buz istiyoruz. Elektriğin düşük olmasından dolayı dolabımız buz tutmuyor. Gece köyde gezemezsin, elektrik telleri alçalmış, çarpabilirsiniz. Bu sorunları iletmediğim yer kalmamış. Her yere sorunlarımızı iletmişim ama halen çözülmemiş. Ben artık sorunlarım için hiçbir yere başvurmayacağım. Bu saatten sonra bu köy hiçbir şekilde sandığa gitmeyecektir. Şayet hizmet görürsek sandığa gideriz. Aksi halde hiçbir partiye oy vermeyeceğiz. Hiçbir siyasi parti yetkilisi bu köye girmeyecek.”

“Herkes amacına vardıktan sonra artık sorunlarla ilgilenmiyorlar”

Köylerinin sorunlarının çözülmediğini ifade eden köy sakinlerinden Feyzi Yükün ise herkes amacına ulaştıktan sonra artık kimsenin sorunlarıyla ilgilenmediğini söyledi.

Yükün, “Köyümüzün büyük bir elektrik sıkıntısı var. Köyün 4 elektrik fazı var, bir faz normaldir diğer 3 faz düşüktür. Bir de köyümüzün yolları ortadadır. Hiç kimse bu sorunumuzla ilgilenmedi. Parti zamanı geldiğinde, partiler gelip yapacakları vaadini veriyorlar. Herkes amacına vardıktan sonra da artık sorunlarımızla ilgilenmiyorlar. Köyümüzde ayrıca sağlık ocağı yoktur. Biz 32 kilometre uzaklıkta olan Pirinçlik Köyü`ne gidiyoruz. Kışın hastamız olsa, karın erimesini bekliyoruz. Köyümüzde sağlık ocağı olsaydı bizim için daha iyi olurdu.” dedi.

“Bir lambayı yaktığımızda mum gibi ışık veriyor”

Köy sakinlerinden Şeyhmus Yeni de şöyle konuştu: “Bizim elektrik tellerimiz 30 yıldır bağlanmış ve elektriğimiz genelde kesiktir. Bir lambayı yaktığımızda mum gibi ışık veriyor. O kadar elektriğimiz düşük düşünün yani.”

Hizmet istediklerini söyleyen Sezai Aylar isimli köy sakini de sağlık ocağı yapılmasını talep etti.

Aylar, “Köyümüzde sağlık ocağı yoktur. Bir hastamız olduğundan ne yapacağımızı bilmiyoruz. En yakın sağlık ocağı bize 32 kilometre uzaklıktadır. Bu mesafe yolumuz olmadığından dolayı bir saat vakit alıyor. Yetkililerden köyümüze bir sağlık ocağı yapmalarını istiyoruz.” diye konuştu. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir