• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`İşten çıkarılan DEDAŞ işçilerine sahip çıkılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, Dicle EDAŞ`ta elektrik arıza, kaçak, açma ve kesme elemanı olarak çalışan 28`i Batman olmak üzere bölge genelinde toplam 210 taşeron işçinin işten çıkarılmasına tepki gösterdi.

“Ziver Özdemir işçilere sahip çıkmıştı!”

Batman kamuoyunun, Dicle EDAŞ`ta taşeron işçisi olarak elektrik arıza ve elektrik onarım bakımda (AOB) çalışan işçilere destek vermesi gerektiğini belirten Doğru, "Konu Nisan ayında, seçim öncesi gündeme geldiğinde Batman Milletvekili Ziver Özdemir işçilere sahip çıkmıştı. Şimdi ise başta iktidar partisi il teşkilatı ve milletvekilleri olmak üzere bütün partililerden ve kesimlerden bu konuda duyarlılık ve işçilere destek bekliyoruz. Sorun bir an önce çözülmelidir." dedi.

“İşsizlikte Türkiye`de ilk sıralarda yer alıyoruz”

Son aylarda yaşanan çatışmalardan dolayı bölge ekonomisinin dibe vurduğunu ve işsizliğin tavan yaptığını belirten Doğru, böyle bir ortamda taşeron işçilerinin işten çıkarılmalarının kabul edilemeyeceğini söyledi.

Doğru , “Bölgede son aylarda yaşanan çatışmalardan dolayı insanların ekonomik anlamda büyük bir sıkıntı yaşadığı, işsizliğin tavan yaptığı bir ortamda işten çıkarılmalar kabul edilemez. Ayrıca il olarak işsizlikte Türkiye`de ilk sıralarda yer alıyoruz. Bu duruma rağmen TPİC işçilerinin ardından Dicle EDAŞ taşeron işçilerinin de işine son verilmesi Batman açısından tam bir talihsizlik ve sahipsizlik göstergesidir. Acilen sorunun çözülmesini bekliyor ve Batman kamuoyu adına bunu talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir