• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Batman`da yüzlerce çocuk namazla tanıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Mustazaflar Cemiyeti, Sevgi-Der, Bilge-Der, Hira-Der, Sağ-Çev ve Şefkat Eli Derneği tarafından, yarıyıl tatilinde “Çocuklara namaz öğretme ve sevdirme” programı kapsamında bir dizi etkinlik düzenliyor. Bu yıl da yapılan etkinlikte 200`ün üzerinde 7-10 yaş arası kız ve erkek çocuğu namaz ile tanıştırıldı.

Bu program kapsamında çocuklara namazı sevdirme ve namaz bilincini aşılama gayesiyle bir dizi etkinlik düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu, çocuklara camileri gezdirdi. Çocuklara namaz sevgisini aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte, caminin tanıtımı, namaz, abdest, dua gibi ibadetler yapıldı.

Yaptıkları faaliyet hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, Peygamberimizin ‘7 yaşına gelince çocuklarınızı namaza alıştırın` hadis-i şerifini destur edinerek, her yıl yarıyıl tatilinde yüzlerce kız ve erkek çocuğuna namaz kılmayı öğrettiklerini söylediler.

Bu yılda sömestr tatilinde 200`ün üzerinde 7-10 yaş arası kız ve erkek çocuğuna namaz kılmayı, abdest almayı ve kısa sureleri öğrettiklerini belirten platform yetkilileri, “Allah Resulü (sav), ‘7 yaşına gelince çocuklarınızı namaza alıştırın` hadis-i şerifinde buyurduğu gibi bizde bu çocuklarımıza namaza alıştırdık. Sömestr tatilinde 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde 200`ün üzerinde kız ve erkek çocuğuna namazı, abdesti, kısa sureleri öğrettik. Kısa bir süre olmasına rağmen çocuklarımızdan güzel verim aldık. Çocuklarımıza namaz sevgisini aşılamak için bir etkinlik tertip ettik.” ifadelerine yer verdi.

Namaz öğrenmenin verdiği güzel heyecanı yaşayan çocuklar da kendileri için düzenlenen etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdiler.

"Gözümün Nuru Namaz” program düzenlenecek

Ayrıca platform yetkilileri, platforma üye Hira-Der tarafından 13 Şubat Cumartesi günü Alyans Düğün Salonunda bayanlar için saat 12.30, erkekler için saat 19.00`da 7-10 yaş grubu namaz öğrenmiş olan kız ve erkek çocuklara yönelik “Gözümün Nuru Namaz” adlı program düzenleyerek hediye merasiminin olacağını duyurdu.  (M. Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir