• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Davutoğlu: Bütün çukurlar kapatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Davutoğlu, Midyat'ta bir otelde düzenlenen "AK Parti Mardin İl Danışma Meclisi Toplantısı"nda konuştu. 

"Tarihi bir dönemeçten geçiyoruz"

"Yüz yıllık hesapların görüldüğü, yüz yıllık birikimlerin sarsıldığı, bazen yeni yüzyıllara beşiklik ve eşiklik edecek bir dönemden geçiyoruz. Bugün sabah Mardin'de zikrettim, büyük ve tarihi birlikteliğimizin kökenleri Hz. Ömer'in bu bölgeleri fethettiği dönemlere kadar gider. 1071'de Malazgirt'te Araplar, Kürtler, Türkler hep beraber yeni bir çağın, yeni bir medeniyetin kilidini açtılar ve arkasından Anadolu'da, Mezopotamya'da, Rumeli'de, Kafkaslar'da, hep beraber çok köklü medeniyetler, çok köklü büyük gelişmelere öncülük ettiler. Aramıza nifaklar sokmak isteyenler oldu. Bugün zikrettiğim gibi Haçlılar, Moğollar, sömürgeciler, bu tarihi dönemeç içinde bu birliktelikleri sarsmak için her türlü fitneyi yaptılar ama onlara karşı biz, hep kardeşliği, hep beraberliği, hep dirliği öne çıkardık ve hamdolsun bütün bu zorlukları aştık."

Kamu düzeninin mutlak surette tesis edileceğini vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Ekonomik eylem planımızı devreye sokacağız.” diyen Davutoğlu, “Tüm çukurları kapatacağız, barikatları kaldıracağız. Mağdur olmuş, göç etmek zorunda kalan ve evlerini kaybedenlere kira yardımında bulunacağız.”

Midyat`ın en önemli sorunlarından biri olan Estel-Midyat yolunun yapımı konusunda önemli bir karar verildiğini belirten Davutoğlu, Büyükşehir Belediyesinin yapmadığı yolları, Ulaştırma Bakanlığına devretmek suretiyle karayolları tarafından yapılacağını dile getirdi.

Toplantının ardından ilçeden helikopterle Mardin Hava Limanına giden Başbakan, saat 22.00`de uçakla Mardin`den ayrılarak Kazakistan`a hareket etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir