• DOLAR 32.497
  • EURO 34.609
  • ALTIN 2476.222
  • ...
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu kuzey ve doğusu ile Balıkesir, Çanakkale, Tokat, Bingöl, Bitlis, Muş ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli kar yağışı uyarısı

Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz, Samsun ve Ordu'nun yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu Doğu Anadolu'nun batısı ile Tokat, Bingöl, Muş ve Bitlis çevresinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın da kuzey yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Hava sıcaklığının ülkenin kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle Kuzey yönlerden doğu kesimlerde güney yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer kuvvetli olarak (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

Çığ tehlikesi: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğu belirtilirken yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bölgelerde hava:

Marmara: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir ve Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; bölgenin doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Çok bulutlu ve yağışlı, kıyıları yağmur, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur, batısı ile zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, doğusunda kuvvetli olması beklenmektedir.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, zamanla iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve karla karışık yağmur zamanla kar şeklinde beklenen yağışların akşam saatlerinden sonra bölgenin batısı ile Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunuyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu bölge genelinin yağmurlu, zamanla kuzey kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2/4

Ankara: Karla karışık yağmur zamanla hafif kar yağışlı 2/3

İzmir: Sağanak yağışlı 5/9

Adana: Kuvvetli sağanak yağışlı 9/13

Diyarbakır:  Kuvvetli yağmurlu 0/9

Batman: Kuvvetli yağmurlu 1/10

Van: Karla karışık yağmur ve kar yağışlı -6/5 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir