• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Yediz Doğurdu, Görmeyen Gözleri Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fethiye’nin Eşen beldesinde çobanlık yapan Tursun-Rasih Öztürk çiftine ait koyun bir batında 7 yavru birden doğurdu. Kedisi gibi çoban olan arkadaşı Ahmet Ali Ölçer’in kızı Funda Öztürk’e Girdev Yaylasında hediye ettiği kuzunun 4 yaşına girdiğinde yavrulayacağını anlayan Tursun Öztürk, ağılda hazırlıklara başladı.

Ötürk, “Funda’nın Koyunu” adını verdikleri ve bir süredir gözleri görmemeye başlayan koyuna, doğum sırasında bir bir yavrulamasına yardımcı oldu. Tam 7 yavruyu normal doğumla kimseden yardım almadan doğurtan çoban Tursun Öztürk, 7 yavruyu birden görünce gözlerine inanamadı.

7 minik yavrudan birisi beslenme sırasında hayatını kaybederken, kalan 6 yavru ana koyunu emzirerek ve biberonla verilen süt ile beslenmeye başlandı.

Tursun Öztürk, “Funda’nın Koyunu” adını verdikleri koyunun bir batında 7 yavru doğurmasını hayretle karşıladığını, bu güne kadar bir koyunun en fazla 3 yada 4 yavru yaptığını gördüğünü söyledi. Minik kuzuların nazar olmasından korktuğunu şuanda yavruları koyun sütü ile beslediğini söyleyen Tursun Öztürk, “Duyan hemen herkes bu minik kuzuları görmeye geliyor. Kendi çocuğum gibi bunları ellerimle besleyip büyüteceğim” dedi.

Yörede çobanlık yapan Turgut Otgöz ise, “Böyle bir şeyi ilk kez gördüm. Hayretle karşıladım. Önce inanamadım” diye konuştu.

İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir