• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
Batman Müzesi 2013`te Açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-12 Mart 2010 tarihinde faaliyetlerine başlayan ve henüz kurulma aşamasında olan Batman Müze Müdürlüğü`ne 2011 yılında Ilısu Barajı ve HES Projesi Koordinasyonu kapsamında Batman ve Siirt`teki kazıların bağlanmasıyla; Batman`a kurucu Müze Müdürü olarak Muğla`nın Milas İlçesinden yaklaşık 2 yıl önce Tenzile Uysal Benter atandı.

Batman Valiliği`nden yapılan açıklamada, 2010 yılında Müze Müdürü Tenzile Uysal Benter`in İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü teknik personeli ile birlikte mesai saati dışında gönüllü olarak özverili bir çalışma ile tadilat projesi hazırladığı ve 2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü`nce tadilat, teşhir ve tanzim projeleri hazırladığı ve onaylandığı belirtildi.

Açıklamada, 2012 yılında bu projenin uygulamasına başlanarak, 2013`te Batman Müzesinin açılmasının planlandığı belirtilerek, "3 salondan oluşacak müzede 1. salonda Hallan Çemi eserleri sergilenecek, 2. salonda Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında Müdürlüğümüz başkanlığında devam eden İlimiz, Beşiri İlçesi`nde bulunan Sumaki Höyük ve Cemialo kazısı, Gre Amer kazısı, İlimiz, Merkez, Oymataş Köyü`ndeki Kuriki Höyük ile Siirt İlinde devam eden Başür Höyük, Çattepe ve Güsir Höyük kazılarından çıkan eserler sergilenecek. 3. salon ise Hasankeyf Salonudur. Hasankeyf salonunu gezen ziyaretçiler Hasankeyf eserleri ile birlikte, oluşturulacak kompozisyonla adeta kendilerini Hasankeyf`te hissedeceklerdir. Ayrıca müzede tanıtım odasında kısa filmlerle Batman ve Hasankeyf tarihi anlatılacaktır" denildi.

Veysi Demir-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir