• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
Avrupa Yetim Der`den Cizreli mağdurlara  yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi Almanya`da bulunan Avrupa Yetim-Der Şırnak`ın Cizre ilçesindeki olaylardan göç ederek Batman`a yerleşen mağdur ve muhtaç ailelere gıda yardımında bulundu.

Yaptıkları yardımlar hakkında açıklama yapan Avrupa Yetim Der Türkiye Temsilcisi Mehmet Nurullah Günaydın, “Türkiye`nin doğusunda çatışmaların yaşandığı bölgelerde mağdur ve muhtaç halkımız var. Bu mağdur halk çatışmaların olmadığı yerlere göç ederek hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Şırnak`ın Cizre ilçesinden çatışmalardan dolayı göç eden aileleri tespit edip yardım yaptık. Cizre`de sokağa çıkma yasağı olduğundan dolayı Cizre`de herhangi bir faaliyetimiz yok. Yasak kalkar kalkmaz Cizre`deki halkımıza da Avrupa Yetim Der olarak yardımlarımızı ulaştıracağız.” dedi.   

Kendilerine yapılan yardımdan dolayı sevincini dile getiren mağdur aileden Celal Örük, “Bizler Cizre`deki olaylardan dolayı göç ettik, mağduruz. Kaldığımız evin kirasını bile vermekte zorlanıyoruz. Maddi durumumuz olmadığından çok sıkıntılar çekiyoruz. Bize yardım eli uzatanlardan Allah razı olsun.” diye konuştu. (M. Sait Çelik- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir