• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
`Taleplerimiz karşılanmazsa 25 Şubat`taki görüşmelere katılmayacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CENEVRE: Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komisyonu Koordinatörü ve eski Suriye Başbakanı Riyad Hicab, Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin askıya alınmasının ardından, talepleri karşılanmazsa 25 Şubat'ta yeniden başlaması planlanan görüşmelere katılmayacaklarını söyledi.

Cenevre'de gazetecilere açıklamalarda bulunan Hicab, buraya Suriye halkının çektiği acıları bitirmek için geldiklerini ancak rejimin görüşmeleri ciddiye almadığını kaydetti.

Hicab, Rusya ve İran'ın saldırılarına da herkesin şahit olduğunu ifade ederek, Rusya'nın hava saldırılarını iki katına çıkardığını ve Türkiye-Suriye sınırındaki mülteci kampını hedef aldığını hatırlattı.

Uluslararası topluma Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye'ye ilişkin 2254 sayılı kararının uygulanması için rejim ve destekçilerine baskı yapması çağrısında bulunan Hicab, "BMGK'nın 2254 sayılı kararında insani duruma ilişkin 12. ve 13. maddeler yerine getirilmezse görüşmelere katılmayacağız" şeklinde konuştu.

Hicab, Cenevre'ye istekili geldiklerini ve görüşmelerin başarılı olmasınını istediklerini dile getirerek, "Görüşmelere iyi başlayabilmek için uygun bir ortam oluşturulması gerek" dedi.

Hicab, ayrıca, bugün Cenevre'den ayrılacaklarını bildird

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir