• DOLAR 32.559
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2424.18
  • ...

Ağrı'ya milyonlarca TL sıcak para sağlayan Şeker Fabrikasının yeniden üretime geçmesi için Ağrılı siyasi parti ve STK'lar kolları sıvadı.

Fabrikanın yeniden üretime geçmesi için yapılan çalışmalar kapsamında seminer ve toplantıların yanında üretimi azalan şeker pancarının üretiminin yeniden artması için çiftçiler ikna edilmeye çalışılıyor.

Üretimin seri yapılması için ise gerekli olan araçlar konusunda AK Parti İl Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ve Şeker Fabrikası yönetimi organizesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Sedat İnci, kurum amirleri, meslek odaları ve STK temsilcileri ile  çiftçiler katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Sedat İnci, Şeker Fabrikasının Ağrı için bir nimet olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Bu fabrika Ağrı'ya verilmiş büyük bir fırsat ve nimettir. Birçok ilde Ağrı ile aynı şartlarda şeker pancarı üretimi yapılıyor ve fabrikalar aktif. Binlerce kişi faydalanıyor ve kente milyonlarca lira gelir sağlanıyor. O zaman neden Ağrı'da olmasın. Fabrikamız bacası yeniden tütsün diye fabrika yönetimi ve STK'lar çalışma yürütüyorlar. Fabrika yönetimi ve çalışanlar köy köy dolaşarak çiftçilerin şeker pancarı ekmesi için ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Fabrikamızın bacasının yeniden tütmesi için hep birlikte inşallah çalışma yürütüp, bu kent için faydalı hale getireceğiz." dedi.

Şeker Fabrikası Müdürü Mehmet Bekçi, çiftçilerin şeker pancarı üretimini gerçekleştirmeleri ve fabrikanın yeniden faaliyete girmesi için emek sarf ettiklerini belirtti.

Bekçi, Ağrı Şeker Fabrikasının donanım olarak ileri bir seviyede ve birçok ili geride bırakacak bir kapasiteye sahip olduğunu ifade ederek fabrikanın yeniden faaliyete geçmesinin Ağrı'ya ciddi bir ekonomi girdisi sağlayacağını söyledi.

Mehmet Bekçinin konuşmasından sonra, şeker pancarı sökümüne yarayacak araçların teknik özellikleri hakkında bilgi vermek için Almanya'dan getirtilen Mişel Kaşel   sinevizyon eşliğinde çiftçileri bilgilendirdi.

Araçlar hakkında  yöneltilen soruların yanıtlanmasının ardından program son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)