• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Şifanın adresi aktarlar oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak için halk, şifalı bitki ve baharatlara yönelirken uzmanlar, güvenilir yerlerden baharat ve bitkilerin alınması tavsiyesinde bulundu.

Yaklaşık 20 yıldır aktarıcılık yaptığını belirten Yemliha Kurtağzı, kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı ve gribal rahatsızlıkları bulunan vatandaşların şifalı bitkilere rağbet gösterdiğini belirtti.

Aktarcılık yüzyıllardır alternatif tıp olarak biliniyor

Mevsimsel rahatsızlıklar ve hastalıklara karşı vücudun direnç kazanması adına alternatif tıp olarak şifalı bitkilerin oldukça önemli derecede etkili olduğunu söyleyen aktarcılığın yüzyıllardan bu yana var olduğunu söyledi.

Kurtağzı,  “Günümüzdeki insanların çoğu bilmese de bu bitkiler birer şifa kaynağıdır. O yüzden özellikler kış aylarında alternatif olarak önemi büyüktür. Kışın Kış aylarındaki salgın hastalıkların daha aşırı olmasından dolayı, kış mevsiminde ki işlerimiz yaz mevsimine göre daha iyidir. Bir de bulunduğumuz bölge sıcak olmasından dolayı yaz mevsiminde insanlar deniz ve yaylara gittiğinden dolayı yazın işlerimiz düşüyor. Bu yüzden kışın işlerimiz daha iyidir.” dedi.

Kışın en çok tercih edilen 4 şifalı bitki

Soğuk havalarda grip, nezle gibi hastalıkların tedavisinde bir çok vatandaşın antibiyotik ilaç yerine şifalı bitkilere yöneldiğini belirten Aktarcı Yemliha Kurtağzı, “Kışın mevsimsel olarak çok sık görülen grip ve soğuk algınlığını tedavisinde daha çok bitkisel çaylar kullanılıyor. Bu yüzden bu tür rahatsızlıklara iyi geldiği bilinen zencefil, ıhlamur, zerdeçal ve ıhlamur gibi bitkiler daha çok tüketiliyor.  Ama bitkiler yeri geldiği zaman zararlıda olabiliyor. Örneğin tansiyon rahatsızlığı bulunan bir kişin biberye bitkisini kullanması doğru değildir. Çünkü biberyenin tansiyonu yükselttiği bilinmektedir. Bu yüzden bizler her zaman gelen müşterilerimize doktorlara danışmalarını ve onların tavsiyelerine uymalarını hatırlatıyoruz.” diye konuştu. (Abdulhakim Kurt- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir