• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
STK`lardan velilere seçmeli ders uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığının seçmeli ders seçimi için tatil döneminde öğrencilerin karnelerini  alıp gittikten sonra ilan etmesinin yanlış bulduklarını belirten STK yetkilileri, seçmeli ders seçimi için geniş bir zamana yer verilmesini istediler.

Konuyla ilgili velilere tavsiyelerde bulunan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Recep Güneş , “Seçmeli dersler, çocukların maneviyatını, davranışlarını, ahlaki değerlerini, yaşam biçimini şekillendiren ve öğrencilere güzel örnekler teşkil eden bu derslerin veliler tarafından bilinçli bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini dile getirmekteyiz. Velilerimiz bu konuda bilinçlendirilmelidir. Fakat bugün KESK` e bağlı sendika mensubu öğretmenler öğrenciler ile veliler arasında bir duvar oluşturdu.  Bunun önleminin alınmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kur`an`ı Kerim, Arapça ve siyer dersi okullardan talep edin”

Velilere seçmeli dersler hakkında çağrıda bulunan Güneş, “Özellikle öğrencilerimizin bu eksiklerinin giderilmesi konusunda seçmeli derslerde Kur`an-ı Kerim, Arapça ve Siyer dersini okullardan talep edin. Öğrencilerin tatilde olduğu bu dönemde birçok velilerimiz bundan habersizdir. Bunu sıkıntılı buluyoruz. Buna son verilmesi ve geniş bir zamana yer verilmesi ve velilerin bilinçlendirilmesine yönelik  bazı çalışmaların yapılması taraftarıyız.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır İmam hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir de, “Öğrencilerimiz tatile girmeden önce velilerin bu dersleri seçme imkânı olmalıydı. Bakanlığın okulların açıldığı bir hafta içerisinde seçmeli dersler ilgili süre kısıtlaması, velilerimiz ve çocuklarımız için ayrı bir sıkıntı teşkil etmektedir.” Dedi.

“Kur`an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı dersleri müfredata zorunlu dersler haline getirmeli”

Özelikle okullardaki kimi idareci ve öğretmenlerin ideolojik yaklaşımı nedeniyle velilere güçlük çıkarıldığını belirten Gökdemir, “Öğrencilerimiz yanlış yönlendirdiği bir vakıadır. KESK` e bağlı Eğitim Sendikası bu derslerin okutulmaması için her türlü propaganda faaliyeti yürütmektedirler. Halkımızın özgür bir şekilde tercihte bulunmalarına engel olmaktadırlar.  Velilerimiz de çocukları için hayati bir önem arz eden ve manevi bir yükümlülük gerektiren Kur`an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Arapça derslerini ısrarla talep etmeli,  gerekli hassasiyet ve duyarlılığı göstermelidirler.  Bakanlık da Kur`an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı derslerini müfredata seçmeli dersler  olarak değil, zorunlu dersler haline getirmeli,  istemeyenlerden dilekçe alınmalıdır.” ifadelerine yer verdi.     

Diyarbakır İnsani Erdem ve Ahlaki Değerleri İnşa Derneği (Erdemliler-Der) Başkan Yardımcısı Kasım Akgönül ise, velilere kendi çocuklarının uygun bir eğitim alabilmesi için Kur`an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı ve Arapça Temel Dini Bilgiler derslerini seçmelerini önerdiklerini belirterek, “Yıllarca eğitim alanında bu çocukların eğitimde büyük eksikler oluşturuldu. Bu anlamda velilerin önünde büyük bir fırsat var. Hayat kitabı olan Kur`an-ı Kerim`i çocukları eğitim alanında merkeze aldıkları zaman görecekler ki çocukların hayatında olumlu gelişmeler olduğuna şahit olacaklardır.” Şeklinde konuştu.

Akgönül son olarak şöyle konuştu: “

“Bu derslerin aslında Mili Eğitim müfredatında zorunlu olunması gerekir. Şu an seçmeli ders olarak önlerine gelmiş onların da bir an önce değerlendirmeye alıp seçmelerini istiyoruz. Velilerimize şunu hatırlatıyoruz. Eğer bunu okul idaresi veyahut ta oradaki menfi fikirde olan öğretmenlerin inisiyatifine terk ederlerse, çocuklarına yardımcı olamayacaklardır. Yetki kendilerine verildiği zaman bizzat okullara gidilip kendi ve çocuğu karar verip kendi değerler anlamında geleceği için onu inşa edip çocuğun eğitimde temel mihenk taşı oluşturabilecek bu dersleri seçmelerini önemsiyoruz.”  

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı 2016-2017 gelecek eğitim öğretim yılında seçmeli dersler için İlkokul ve ortaokullar için son başvuru tarihinin 19 Şubat 2016, Liseliler için 12 Şubat 2016 mesai bitimine kadar olduğu ve velilerin okullara giderek başvurmaları gerektiği belirtildi.  (Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir