• DOLAR 32.588
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2498.91
  • ...
Şanlıurfa'da hayvan pazarı tekrar kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da görülen Şap Hastalığı nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın emri doğrultusunda 10 gün kapatılan Canlı Hayvan Pazarı, açıldığının ilk gününde alınan yeni bir kararla tekrar kapatıldı.

Eyübiye ilçesine bağlı Koçören (Şahinler) Mahallesinde görülen Şap vakıası nedeniyle karantina bölgesinde bulunan Canlı Hayvan Pazarı, kapatılma süresinin sona ermesi ile birlikte dün yeniden açıldı. Pazarın açılmasıyla birlikte pazarın yanında bulunan taşlık alanda satış yapan esnaf, sabah saatlerinden itibaren pazardaki yerini almaya başladı. Pazarın açılmasıyla sevinen esnaf, bu sevincini yaşayamadan pazarın alınan yeni bir kararla tekrar kapatıldığı duyuruldu.

Alınan kapatma kararına rağmen esnafın, pazar yerini ve çevresini kullanmaya devam etmesi üzerine bölgeye jandarma sevk edildi. Esnaf ile yapılan görüşmeler sonunda jandarma bölgeyi terk etti.

Konuyla ilgili konuşan Canlı Hayvan Pazarı Derneği Başkanı İzzet Çiftçi, hayvancılık ile uğraşan esnafın çok büyük mağduriyetler yaşadığını ve bu durumun bir an önce son bulmasını istediğini söyledi.

Yetkililerin söz konusu hastalığın bulaşma riski nedeniyle pazarın 15 günlük süre ile yeniden kapatıldığını belirten Çiftçi, esnafın mağdur olmaması için yapılan girişimler sonucu pazarın veterinerler kontrolünde bir hafta içinde açılması sözünü aldıklarını söyledi.

“Gerekli tedbirler alınmazsa bu mağduriyetler devam eder”

Karantinaya alınan bölgede görülen hastalığın sona erdiğinin kendilerine iletildiğini belirten Çiftçi, yeni yasak kararının ise bulaşma riskine karşılık alındığını söyledi.

Bu tür mağduriyetlerin yaşanmaması için yetkilileri göreve davet eden Çiftçi şöyle konuştu: “Biz yetkililerle görüştük. Yetkililer, kendilerine başvuran hayvan sahiplerinin hayvanlarına aşı yapıldığını söylüyorlar. Bu yeterli bir uygulama değildir. Bizim halkımız bu konuda duyarlı olmayabilir. O açıdan bu konuda insanların gelip haber vermesini beklemek yerine özellikle pazarın bulunduğu bölgedeki tüm hayvanların koruyucu aşısının yapılması gerekiyor. Yetkililer, ekipler çıkararak tüm hayvanlara gerekli aşıyı yapmazsa bu mağduriyet devam eder.”  (Osman Gülebak - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir