• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
`Midyat`ta Rehberlik Araştırma Merkezi açılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat`ta Rehberlik ve Araştırma Merkezi bulunmaması nedeniyle halk, çocuklarını sürekli Nusaybin`e getirip, götürmek durumunda kalıyor. Büyük zorluklar yaşayan aileler, Midyat ilçesine Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) kurulmasını istiyorlar.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Edip Tunç, eğitilebilir ve öğretilebilir zihinsel engelli bireylere yönelik eğitim vermekte olduklarını ancak ilçede Rehberlik Araştırma Merkezi olmadığını belirtti.

Tunç, “Biz veliler, engelliler, engelli aileleri ve Midyat halkı olarak ilçemize Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) açılmasını istiyoruz. Açılacak RAM aynı zamanda Dargeçit, Ömerli ve Savur ilçelerimizin zihinsel engelli çocuklarına da hizmet verecektir. Midyat ilçesinde 4 tane Rehabilitasyon ve Eğitim merkezi var ama ilçede RAM yok. Rehberlik ve Araştırma merkezi için Nusaybin`e gidiyoruz. Mesafenin uzaklığı, Nusaybin'de ara ara yaşanan sokağa çıkma yasağı ve güvenlik nedeniyle oraya gidemiyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili yetkililere yaptıkları başvurularda kendilerine yer konusunda sıkıntı olduğunun iletildiğini aktaran Tunç, “Midyat`ta bir RAM kurulması için belde belediyelerinin boşalan binaları var. Ayrıca TOKİ İlkokulu zemin katı gibi çok uygun alanlar var. Bu konuda yetkililerden bir an önce RAM açılması için yer tahsisi konusunda yardımlarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.  (Süleyman Tunç - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir