• DOLAR 32.557
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.494
  • ...
DEDAŞ`ın ilgisizliğine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezin birçok yerinde olduğu gibi Yeni Mahalle, Aydınlıkevler, Raman ve Sağlık Mahallelerinin kesiştiği Komando Caddesinde bulunan TR 52 trafonun sorunları bitmek bilmiyor.

Yaklaşık 3 aydan beridir 10 dakikada bir elektrik kesintisi yaşandığını dile getiren mahalle sakinleri, DEDAŞ ekiplerinin ilgisizliğinden dolayı kendi hayatlarını tehlikeye atarak arızaları gidermeye çalıştıklarını anlattı.

Elektriklerin kesik olmasından iş yapamadıklarını belirten Sağlık Mahallesi esnaflarından Şükrü Yıldız, “Yaklaşık 3 aydır elektrik kesintilerinden dolayı mağduruz. Artık çalışamıyoruz, elektriklerimiz 10 dakikada bir gidip geliyor. Bir ara DEDAŞ arıza ekipleri tarafından trafomuz sözde tamir yapıldı. Arıza ekipleri gittikten 10 dakika sonra kesintiler tekrar başladı. Çalışamadığımızdan borç batağına girdik.Yetkililerden isteğimiz bu sıkıntımızın gidermesini istiyoruz. Kesintilerden dolayı mağdur durumdayız.” dedi.

DEDAŞ saatlerce arızaya gelmediğinden dolayı kesintiyi tehlike dinlemeden kendileri çözdüklerini söyleyen Aydınlıkevler Mahallesi esnaflarından Halil Çelik, ise şunları söyledi: “Tam 3 aydır aralıksız elektrik kesintisi var. Bu trafo ve içindeki malzemeler de sıkıntı var. Büyük ihtimalle yetersiz kalıyor. Yetkililer kimse buraya bakmıyor. Bizim dükkânımız var ve elektrik olmadığından mağduruz. Bir sürü zararımız söz konusudur. Bu sıkıntımızı gidermek için kimse ilgilenmiyor. Acil bir şekilde bu sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz.”  (M. Sait Çelik- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir