• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
Yasağın kaldırılmasının ardından Sur`dan göç başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesinin Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif, Ziya Gökalp, Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallelerini kapsayan sokağa çıkma yasağı bugün saat 10.00 itibariyle kaldırıldı. Ardından ilçe halkı kitleler halinde evlerini terk etmeye başladı.

Çatışmalar arasında kalan halk, eşyalarını toplayarak bölgeden kitleler halinde göç ediyor. İlçenin cadde ve sokakları nakliye kamyonetleri ile dolmuş durumda. Geride kalanlar ise gidecek yerleri olmadığından dolayı ilçede mecburi olarak kalmayı tercih ediyor.

Göçün yaşandığı bölgelere gelen HDP milletvekilleri, belediyeye ait zabıta araçlarından anonsla halka ilçeden çıkmamaları konusunda telkinde bulundukları görüldü. Halk ise bu çağrıya aldırış etmeden eşyalarını sırtlanıp evlerini terk etmeye devam ediyor. Bölgede bulunan polis araçları da halka evlerini terk etmeleri yönünde anons yapıyor.

Çatışmaların yaşandığı bölgelerde bulunan ev ve işyerleri uzun süredir devam şiddetli çatışmalarda zarar görürken, bazı evler ise tahrip olup yıkılmış durumda. Meydana gelen son çatışmalarda bir Kur`an Kursu ile Tacettin Camii de hasar gördü. İlçede elektrik ve su kesik. Geride kalan ilçe sakinleri bu anlamda da ayrı bir mağduriyet yaşıyor.

PKK`lilerin bölgede bulunan bazı evlerin içerisinde geçitler açtığı görülürken, çatışmaların yoğunlaştığı Ali Paşa Mahallesi`nde kazılan çukurlar da olduğu gibi duruyor. İçerisinde bombaların bulunduğu 20 metre genişliğinde ve 2 metre derinliğinde olan çukurlar ise çevresinden geçen halkı tedirgin ediyor. (M. Hüseyin Temel, M. Sıddık Bilge, Yunus Sırat – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir