• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Cizre Kaymakamının koruması nasıl kurtarıldı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 10 Aralık 2015 tarihinde kaçırılan Cizre Kaymakamının koruması Ayhan Kaya'nın 31 Ocak 2016 Pazar günü Cudi Mahallesi Bostancı Caddesinde bulunan 23 numaralı 5 katlı binanın Bodrum katında sıkışan PKK'lilere yönelik gece saat 03.00 sıralarında operasyon yapılmış ve operasyon sonrası Ayhan Kaya adlı polisin kurtarıldığı belirtilmişti. Fakat operasyonun detayları hakkında açıklamanın yapılmaması, “PKK'lilere açılan koridor sonrası mı serbest bırakıldı” sorusunu gündeme getirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Cudi Mahallesi Bostancı Caddesi 23 numaralı binanın bodrum katında sıkışan PKK'lilerden önemli kişilere kaçmaları için koridor açıldığı, bunun üzerine PKK'lilerin elinde rehin bulunan Cizre Kaymakamı yakın koruması Ayhan Kaya’nın serbest bırakıldığı iddia edildi.

Kurtarma operasyonu hakkında detaylı açıklamalar yapılmaması da gündeme gelen bu iddiaları güçlendirdi.

İddiaya göre, binada sıkışan PKK'lilerden önemli kişilere kaçmaları için koridorun açılması üzerine binadaki 3 veya 4 PKK'li, kaçırılan Cizre Kaymakamının koruması Ayhan Kaya'yı yanlarına alarak binanın bulunduğu alanı kuşatma altına alan polislere götürüp teslim ettiler.

Öte yandan yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, PKK’lilerin bulunduğu söz konusu binada, 28 kişiden 7’sinin öldüğü, 10 kişinin de yaralı olduğu, ayrıca 28 kişi dışında 70'e yakın dağ kadrosunun bulunduğunu ve bunlardan 20’sinin de yaralı olduğu belirtildi.

Murat Karayılan tarafından gönderilen ve örgütün silahlı gruplarından sorumlu olan Mamo (Amca) kod adlı kişinin geçtiğimiz hafta Perşembe günü HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız'a yaralı olan kişileri teslim etmediği ve bu yaralıları propaganda yapmak için tuttuğu iddia edilirken, Mamo kod adlı kişinin 28 Ocak Perşembe günü Sur, Nur ve Yafes mahallelerinde bulunan dağ kadrosu sorumlularını söz konusu eve çağırarak toplantı yaptıkları belirtildi.

Alınan başka bir bilgiye göre ise Nur Mahallesi’ne bomba döşeyen Fuat kod adlı kişinin Nur Mahallesi’nin asker ve polis kontrolüne girmesinden sonra Cudi Mahallesi Bostancı Caddesindeki eve geçtiği öğrenildi. Fuat kod adlı kişinin Nur Mahallesi’nde yaptığı bombalardan dolayı “Bombacı Mülayim” olarak tanındığı biliniyor.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir