• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.549
  • ...
SON DAKİKA
Şehid Ömer Uçak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Haber Merkazi

1978 yılında Ergani`ye bağlı Kortaş (Male Korta) Köyü Dalbudak Mezrası`nda doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Çermik`te yatılı olarak okudu. Ergani Lisesi 1. sınıfta okurken İslami dava ile tanıştı. Sessiz ve sakin biriydi. Ahlakı güzeldi. Arkadaşlarıyla iyi geçinir, namazlarını camide cemaatle kılmaya özen gösterirdi. İnsanlara tebliğde bulunurdu.

Cömert ve başarılı bir kişiliği vardı. Arkadaşı Emrullah Yoldaş, Şehid Ömer`i şöyle anlatıyor: “Birisi camiye gelmek için kendisini beklemesini söylese Ömer günlerce beklerdi.

Kimsenin kalbini kırmazdı, yumuşak bir huyu vardı.” 11 Şubat 1994 günü köy minibüslerinin bulunduğu alanda PKK`liler, korucuların uğrak yeri olan Elgörmüş kahvehanesindeki sobaya bomba yerleştirildi. Kahvehanede PKK sempatizanlarının da bulunması münasebetiyle bomba sobanın altından alınıp kahvehanenin kapısının arkasına bırakıldı. Ömer okul çıkışı köy dolmuşlarının kalktığı kahvehanenin önüne gelir. Bomba patlayınca kahvehanenin kapısı patlamanın etkisiyle yerinden çıkıp Şehid Ömer`e çarpar. Ambulansla hastaneye kaldırılan Şehid Ömer yolda ruhunu teslim eder..

Bu haberler de ilginizi çekebilir