• DOLAR 32.528
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2487.99
  • ...
Kopan parmağına işaret parmağından nakil yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağ el başparmağı ucu bir kaza sonucu hızar ile tamamen kopan Yakup Kuruot`a,Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde yapılan başarılı bir ameliyatla nakil yapıldı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Plastik Cerrahları ,kopan başparmağı başarılı transferle onardı. Op. Dr. Ender Ceylan ve Mehmet Öztan kesilen sağ el başparmak ucuna işaret parmağının uç kısmını transfer ederek kurtardı.

Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Op. Dr. Ender Ceylan ile Mehmet Öztan şöyle bilgi verdi; “22 yaşındaki Yakup Kuruot, sağ el başparmağı ucu bir kaza sonucu hızar ile tamamen kopmuş ve kopan parçanın da bulunamadığı bir durumda hastanemize müracaat etti. Başparmak elin işlevinin yarısını üstlendiğinden diğer parmaklara göre daha çok önem arz etmektedir. Parmak ucunda duysal uyarıları toplayan birçok sinir ucu bulunur, fonksiyonel ve duysal verileri toplama işlevlerinin yaralanma sonrası eski haline getirilmesi oldukça güçtür.” dedi.

Dr. Ceylan ve Dr. Öztan “Kazada hastanın sağ el başparmak ucu kopmuş, işaret parmağı ise parmak ucu korunmuş ve çoklu kırıklı yaralanması mevcuttu. Yakup Kuruot`un korunmuş olan işaret parmak ucu, başparmak ucuna mikro cerrahi yöntemi ile taşındı. Literatürde bu tür vakalara nadir rastlanmaktadır. Bu tarz ameliyatlar üniversite ve araştırma hastanelerinde yapılabilmekteyken Bölge Devlet Hastanemizde başarıyla yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Parmağı transfer edilen hasta Yakup Kuruot ise sevincine şöyle paylaştı: “Bu ameliyatın Batman`da yapılabileceğine inanmıyordum. İstanbul`a gitmeyi düşünüyordum. Parmaklarımın tekrar düzelebileceğine dair hiç umudum yoktu. Başarılı bir ameliyat geçirdim. Elime tekrar kavuştum. Ameliyatımı başarıyla yapan ve bana elimi kazandıran doktorlarım beni büyük bir ıstıraptan kurtardı.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir