• DOLAR 32.539
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2444.271
  • ...
Emlakçılar yeni emlak yasasını dört gözle bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TÜMFED) ve Emlakçılar Dayanışma Derneğinin ortaklaşa düzenleyerek meclise sunduğu yeni emlak yasasının, mayıs ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Taslak halinde meclise sunulan yasayı değerlendiren Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği (Diem-Der) Başkanı Mustafa Koç, emlakçıların bu yasayı yıllardır dört gözle beklediğini söyledi.

Çıkması beklenen yeni yasayla emlakçıların itibarını zedeleyen ‘korsan emlakçıların’ önüne geçilebileceğini belirten Koç, “Meclise sunulan taslaktan haberdarız ama içeriğini fazla bilmiyoruz. Bizim için asıl önemli olan, korsan emlakçılarla mücadele etmektir. Yıllardır gerekli uyarılar yapılıyor ancak bu korsanların önüne geçilemedi. Korsan emlakçılar belgesiz, bilgisiz, sertifikasız iş yapanlardır. Emlakçılık mesleğine darbe vuran, bu mesleği itibarsızlaştıran korsanlardır. Bu yasayla korsan emlakçıların önü alınabilir. Emlakçılar yasanın çıkmasını dört gözle bekliyor.” dedi.

“Taslağa göre emlakçılık itibar kazanacak”

Yasanın çıkması için yetkililere defalarca müracaatta bulunduklarını dile getiren Koç,  “Dünyada en riskli meslek emlakçılıktır. Emlakçı, bir alım-satımda milyarlarca paraya kefil oluyor. O paranın başına herhangi bir şey gelse alıcı ve satıcı bütün sorumluluğu emlakçıya yüklüyor. Emlakçı da bu riski göze almak zorunda. Emlakçılık hem zor, hem riskli, hem de şereflidir. Ama itibarsızlaştıran korsan emlakçılardır. Biz, yıllardır bu yasanın çıkmasını bekliyorduk. Defalarca müracaatımız oldu. Meclise gitti, anlaşamadılar ya da alt komisyonlardan geri döndü. Onun cezasını emlakçılar çekti. Taslağa göre emlakçılık tamamen farklı bir boyut alacak, itibar kazanacak. Tüketici ile üretici arasında artık sağlam, güvenilir bir meslek haline gelecek.” şeklinde konuştu.

‘Emlakçılar avanta para alıyor’ sözlerine tepki

Koç, bazı haber sitelerinde geçen ‘Emlakçılar avanta para alıyor’ ifadesine de tepki göstererek, bugüne kadar hiçbir emlakçının avanta para almadığını ve bundan sonra da almayacağını savundu. (Hamza Adiyaman- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir