• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Cizre'den Midyat'a göç eden Suriyeli aileler yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’ın Cizre İlçesinde yaşanan çatışmalar sürecinde kaldıkları evlerinin yıkılmasıyla dışarda kalan Suriyeli ailelerden kimisi Midyat’a göç ettiler. Cumhuriyet Mahallesindeki kiralık iki odalı evlere yerleşen bir aileler, kendilerine ev eşyası yardımında bulunulmasını bekliyorlar.

4 yıl önce Suriye’den göç ederek Cizre’ye yerleştiklerini olaylar nedeniyle Midyat’a geldiklerini belirten 8 çocuk annesi Nesrin Hanım, çok müşkül durumda olduklarını hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getirdi.

Soğuk hava nedeniyle tek odada yaktıkları sobayla ısınmaya çalışan ailenin reisi Fehmi, Suriye’deki savaşta kolundan aldığı kurşun yarasından dolayı çalışamadığını söyledi. Kira, elektrik ve su giderlerini de karşılayamadığını ifade eden Fehmi, kendilerine bir yardım elinin uzatılmasını istedi.

Midyat’a göç eden bir diğer aile de aynı durumda olduklarını, yakacak ve gıda malzemelerine ihtiyaç duyduklarını belirterek, kendilerine sahip çıkılmasını istediler.

Öte yandan Midyat’taki STK’lar, bu durumdaki ailelere yardım için bir süre önce bir araya gelmiş ve yardım komisyonu kurulmasını kararlaştırmıştı.  (Süleyman Tunç- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir