• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Polis olay yerine 5 saat sonra intikal etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR üyesi ve aynı zamanda Vuslat FM Genel Yayın Yönetmeni olan Gökhan Dağtekin’in evine PKK’li bir grup tarafından Molotof ve parça tesirli bombayla saldırı düzenlenmesinin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılarından Vedat Turgut, polisin olay yerine 5 saat sonra gitmesine tepki gösterdi.

Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra bölgede kaos oluşturulduğunu belirten Vedat Turgut, PKK’nin bölgede “öz yönetm”ler ilan etmesinin kan,  gözyaşı ve göçe sebep olduğuna vurgu yaptı.

Adana ve Mersin’de yaşanan hadiselere de değinen Turgut, her yerde akan kanın Kürtlerin kanı olduğuna vurgu yaparak, “Parti olarak daha önce dile getirdik.  Çözüm süreci maalesef devletin kendi itirafında olduğu gibi ‘kandırılma’ süreci oldu.  Zira bu süreçten istifade eden örgüt, kırsalda ve şehirlerde rahatlıkla mühimmat yığınağı yaptı.”  diye konuştu.

Turgut, bölgede savaşı andıracak çatışmaların yaşanmasına sebep olanların PKK ve çözüm sürecini yürütenlerin olduğunun altını çizdi.

Üye ve gönüllülerinin evlerinin önüne barikat kurulmasına izin vermeyeceklerini defalarca dile getirdiklerini söyleyen Turgut, sözlerine şöyle devam etti: “PKK’nin çatışmaları batıya doğru, Adana ve Mersin’e kaydırdığı görülmektedir. Biz her defasında deklare ettik ve dedik ki kesinlikle üyelerimizin bulunduğu yerlerde, evlerinin ve işyerlerinin önünde barikat kurmanız ve çukurlar kazmanıza asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu defalarca söylememize rağmen yine birileri gidip çukur kazmaya çalışıyor. Adana’da üyemiz Gökhan Dağtekin’in evinin önüne barikat kurmak istiyorlar ve o da müsaade etmiyor. Bunun üzerine 15-20 kişilik bir grup saldırıda bulunuyor. Gökhan kardeşimizin de bu saldırıda burnu kırılıyor.”

Olaya polisin zamanında müdahale etmediğinin altını çizen Turgut,  “6-8 Ekim vahşetinde olduğu gibi Adana’da da üyemize saldırdıktan sonra emniyet defalarca aranmasına rağmen olay yerine intikal etmemiş, ancak aradan 5-6 saat geçtikten sonra oraya gitmişler.”  dedi.  (Yunus Sırat-M. Hüseyin Temel/İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir