• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
İşten çıkarılan DEDAŞ çalışanlarından basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman ve bağlı ilçelerinde işten çıkarılan DEDAŞ çalışanları, Batman DEDAŞ arıza önünde TES-İŞ Sendikası Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü ve bazı mahalle muhtarların katılımıyla basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan TES-İŞ Sendikası Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, DEDAŞ Batman ve bağlı ilçelerde elektrik arıza bakım ve onarım işini yaklaşık 10 yıldan beri araç-gereç, ekipman ve özellikle personel yetersizliğiyle halka hizmet götüren işçilerin işlerine son verilmek istenmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Açıklamanın devamında Öncü, “Personel fazlalığını gerekçe göstererek Batman’da 28 ve Siirt’te 16 üyemizin iş akitlerinin 13 Mart tarihinde sona erdirileceğine ilişkin olarak tebligatlar gönderilmiştir. Üyelerimizin işine son veren idare her gün yeni işçileri işe aldığının gerçeğini hiç kimse göz ardı edemez. Batman ve bağlı ilçelerin iş kapasitesi işgücüne duyulan büyük ihtiyaç ve fiziki koşulların olağanüstü zorlukları ortadayken, halkımıza elektrik hizmetini götüren ve son derece yetersiz olan arıza personelinin işten çıkarılması büyük bir hukuksuzluk ve haksızlık olmasına karşın, halkın elektrik hizmetini alıp almamasının da ne kadar önemsendiği ortadadır. Halkımız bu gerçeği bilerek, işten atılan evlatlarına büyük bir dayanışma göstereceğine olan inancımız tamdır.” dedi.       

Batman ile Siirt geneli 44 işçinin işten çıkarıldığını ve işçilerin mağduriyetlerinin başladığını söyleyen Öncü, yetkililerin bu duruma son vermesini gerektiğini belirtti. (M. Sait Çelik - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir