• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
`Siyer sınavıyla çocuklarımız Peygamberimiz daha iyi tanıdı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye geneli yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın özellikle çocuklarının Peygamber efendimizi daha iyi tanımaya vesile olduğunu söyleyen aileler, sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu`na teşekkür etti.

“Bu çocuklara Peygamber Efendimizin hayatını okutup sınava tabi tutanlardan Allah razı olsun” diyen Aysel Hanım, “Kızım sınava girerken çok heyecanlanmıştı. Özellikle Peygamber efendimizi çok büyük ilgi duyduğu için 3-5 gün içinde verilen kitabı okudu. Peygamber Efendimiz söz konusu olduğu için bizlerde aynı duygular içerisindeyiz. Bu çocuklara bir nevi siyer ezberletmek efendimizin hayatını anlatmaya çalışmak çok güzel bir çalışmadır. Kızımın hiç bilmediği konuları beraber çalıştık, yani bilmediğimiz veya unuttuğumuz şeyler vardı bu kitabı okuyarak telafi ettik.  Çocukları dinimize, Peygamberimizin sünnetine teşvik edenlerden Allah razı olsun.” ifadelerine yer verdi.

“Kızım 20 gündür elinden kitabı düşürmedi”

Kızının son 20 gün siyer kitabını elinden düşürmediğini ifade eden Necla Zorba, “Kızım ilk defa böyle bir sınava katılıyor. Güzel bir sınav çünkü Peygamber Efendimizin hayatını anlatıyor. Böylece O`nun hayatını bilecek, nasıl bir hayat yaşadığını ve sürdürdüğünü bilecektir. Kızım 20 gündür elinden kitabı düşürmedi. Gece saat 12.30`a kadar ders çalışıyordu. Sınava çalışırken ben ve ablası kendisine yardım ediyorduk.” şeklinde konuştu.

Emeği geçenlere teşekkür eden Ahmet Kaya, “Çocuklarımı sınava getirdim bayağı bir güzel oldu. İnsanlara örnek olsunlar. Daha öncede bu kitaplara benzer kitap okumuşlardı. Bu siyer sınavı vesilesiyle tekrar okumak nasip oldu. Herkesin okumasını tavsiye ediyorum.” dedi.

“Bu çok değerli bir çalışmadır bunun kıymetini bilmeliyiz”

Bu değerli çalışmanın kıymetinin bilinmesini isteyen Müslüm Şahin,  “ Birileri ‘dindar bir nesil yetiştiriyoruz, dindar bir nesil yetiştirmek istiyoruz` diyorlar fakat bugün Türkiye`nin durumuna baktığımızda her şey göz önündedir. Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlemiş olduğu bu sınavın esası dindar nesil yetiştirmek üzere gerçekleştirdiğine düşünüyoruz. Bu çok değerli bir çalışmadır, bunun kıymetini bilmeliyiz.” diye konuştu.

(Ramazan Casuk- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir