• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
Suriyeli çocuklar çöpten çürük sebze ve meyveleri topluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli çocukların yere atılmış çürük meyve ve sebzeleri toplaması görenlerin yüreğini sızlatırken, çocukların yere atılan çürük sebze ve meyveleri toplarken sevinmeleri ise Türkiye`ye yerleşen Suriyelilerin içinde olduğu durumu göz önüne seriyor.

Suriyeli çocukların bu zor durumu görenlerin vicdanını sızlatırken, çocuklar her sabah toptancı halinde çürüyerek çöpe atılan sebze ve meyveleri topluyor. Çocukların, “Mecbur olduğumuzdan dolayı bunları topluyoruz” demeleri ise yürekleri burkarken, ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçan Suriyeli sığınmacılar, Türkiye`de sığındıkları illerde yaşam mücadelesi veriyor.

Çöpten yenebilecek olanları seçiyorlar

Her sabah soğuk havaya aldırış etmeden hal çöplüğüne gelen Suriyeli çocuklar, çöpe ve yere atılmış meyve ve sebzeleri toplayıp yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Hal esnafının çöpe attığı veya yerlere düşen meyve ve sebzeler arasından yenebilecek olanları seçen çocuklar, kimsenin kendilerini fark etmemesi için yüzünü kapatıyor. Çocuklar, hal`de en çok yenilebilecek durumda olan biber, domates, portakal, patates, lahana gibi sebze ve meyveleri topluyor.

‘Mecburuz ağabey ne yapalım`

Çocuklar, yere ve çöpe atılan meyve ve sebzelerin arasında yemeye uygun olanlarını seçtiklerini belirtiyor.

Suriyeli çocukların halde yere atılan ve sağlıklı olmayan yiyecekleri neden topluyorsunuz? sorusuna “Mecburuz ağabey ne yapalım. Bunları eve götürüyoruz” demeleri ise vicdanları sızlatıyor. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir