• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Cizre`ye gitmek isteyen gruba müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağını ve devam eden operasyonları protesto etmek için çevre il ve ilçelerinde geçtiğimiz günlerde Mardin`in Nusaybin ilçesi Girmeli Mahallesi`ne gelen grup, Cizre`ye yürümek istedi.

Aralarında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu grup,  yürüyüşte ısrar ermesi üzerine gerginlik yaşandı. Grupta bulunan bazı kişilerin taş atması üzerine polis ve jandarma ekipleri basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.

Müdahale sırasında grupta bulunan çok sayıda kişi polis tarafından gözaltına alındı. Biber gazından etkilenenler ise Nusaybin Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Girmeli Mahallesi`ndeki gerginlik sürürken isminin yazılmasını istemeyen bir mahalle sakini yaşananları şöyle anlattı; “Bu grup, uzun zamandır beri burada. Cizre`ye girmek istiyorlar, fakat yasak olduğu için polis ve jandarma izin vermiyor. Ara ara HDP`li bazı milletvekili ve belediye başkanları da eylemcilere destek vermek amacıyla buraya geliyorlar. Grubun içinde zaman zaman silahlı kişiler de görünüyor. Bu silahlı kişiler, sözde grubu koruyor. Tabi bunların arasında yabancı uyruklu kişiler de var, sanırım onlara mesaj veriyorlar. İşte biz kendi güvenliğimizi sağlayabiliyoruz diye… Geçen silahlı bu kişiler, köyün girişinde arama noktası bile oluşturdu. Tabi bu eylemci grubu, geceleri köylülerin evlerine zorla giriyorlar. Köyde huzur bırakmadılar. Bazı köylüler, onları evlerine sokmuyor, ama bazıları da ölüm ile tehdit edildiği için sesini çıkartmıyor. Kimisi de kapılarını onlara açmıyor. Köye geldiklerinden beri aileler huzursuz ve bunları istemiyor.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir