• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
KDP diğer partilerle anlaşma yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)`de faaliyet gösteren Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, siyasi krizin sona ermesi için diğer partilerle anlaşacaklarını bildirdi.

Dün Avrupa Birliği`nden (AB) bir heyet başkent Erbil`e gelerek, İslami Topluluk Partisi (Komel), İslami Birlik Partisi (Yekgırtu) ve KDP yetkilileriyle görüşmüştü.

Heyetin KDP ziyareti sonrasında Mirani, basının karşısına geçerek, parti olarak, siyasi krizin çözümü için diğer partilerle anlaşmaya karar verdiklerini söyledi. Mirani, AB heyetinin bölgede devam eden siyasi krizin giderilmesi için Kürt partileriyle görüşmeye geldiğini ifade etti.

Fazıl Mirani, “Bu heyetin gelmesini hepimiz bir düşünelim. Neden binlerce kilometre öteden insanlar gelip bizi biraraya getirmeye çalışıyor? Neden biz birbirimizden bu kadar uzağız?” diye sordu.

KDP yetkilisi, “Aslında bu ziyaretin sevindiren tarafı, dünyanın her tarafında dostlarımız olduğunu bir kez daha öğrendik” şeklinde konuştu.

Dün AB`den gelen heyete Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Fransa ve İtalya`nın Erbil başkonsolosları da eşlik etmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir