• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
`Sokakta kaldık, bundan daha kötü ne olabilir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur ilçesinde 2 aydan beri devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar, ilçede hayatı durdururken, başlayan göç dalgası yasağın girmediği sokaklara da yansıdı.

Patlama ve silah seslerinin eksilmediği ilçeyi daha huzurlu bir yer bulabilmek için terk eden halk, kış ayında çoluk çocukla sokakta kalmaktan daha kötü bir şey bilmediklerini söyledi.

Eşyalarıyla beraber Sur dibinde bekleyen Türkan Bayar, “Ne olacağını bilemiyoruz, şaşırdık kaldık. Bu karda kışta sokakta kaldık, kira paramız yok. Sözde, devlet taşınanların kiralarını ödüyor. Herhangi bir ödeme yok.” dedi. Bayar, ödeme yapılmasını istemediklerini yeter ki evlerinin yıkılmamasını, zarar görmemesini istediklerini belirtti.

Eşyalarını ilçeden çıkartan Engin isimli bir vatandaş ise “Allah peygamber var madem boşalttırdınız, nereye gideceğiz.  Kimsenin halimiz gördüğü yok. Medya istediği gibi gösteriyor olayları. Hepsini Allah`a havale ediyoruz. Bir pikap 400 TL`den aşağı almıyor. 10 nüfus boynumuzda sokakta kaldık. Ya bize ev tutsunlar ya da iş versinler.” diye konuştu.

“Sokakta kaldık, bundan daha kötü ne olabilir”

Kışın ortasında halkın göç ettirilmesine tepki gösteren Becet Subaşı, evlerini taşımak isteyenlerin içeri araç sokamadığı için eşyalarını ilçede bırakıp çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Subaşı, “Milletin hali ne olacak. Bu çatışmalara sebep olanları, bunlarda rolü olanları Allah`a havale ediyoruz. Nasıl oldu bu olaylar anlamadık. Halimiz ne olacak. Sonumuz ne olacak bilmiyoruz.” şeklinde konuştu.

Evini çek çek ve kamyonetler yardımıyla taşıyan Mahmut isimli vatandaş da kendisine sorulan bir soruya, “Sokakta kaldık, bundan daha kötü ne olabilir.” diye duygularını aktardı.

“Sur`da çatışmaların iki tarafı da halka haksızlık yaptı”

Halkın eşyalarını taşıyan kamyonet şoförlerinin şefi olan Bedri Yalçın isimli bir vatandaş, Sur`da her iki tarafın da halka haksızlık yaptığını ifade ederek “Hani burada oy peşinde koşan milletvekilleri! Ne AK Parti`den ne de HDP`den bir milletvekili ortada görüyorum ben. Hele gelsinler bu milletin halini görsünler. Hem devlet hem de PKK, halkın taşınmasını istiyor. Biz oradan evlerimizi taşımaya gittiğimizde ise devlet içeri araba sokmamıza izin vermiyor. Eğer ikinci defa sokaklara kazıyorlarsa, millete haksızlık ediyor demektir. Sen milletten ne istiyorsun, kapısının önünü kazıyorsun.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Seçim günü gelip oy istemesini biliyorlar ama”

Yaşanan çatışmalardan dolayı ilçeyi terk etmek zorunda kalanlardan Yalçın ismindeki mağdur, “Eğer PKK gelip yüzde 99 aldığı Sur içinde hendek kazıp halka haksızlık ediyorsa, devletin de böyle yapması normaldir. Onlara çünkü her şeyi hak ediyorlar. Siz bu halktan ne istiyorsunuz halkın ne suçu var bu olaylarda. Seçim günü gelip oy istemesini biliyorlar. Ama şimdi gelip halkın halini görsünler.” dedi. (M. Sıddık Bilge/Hakkı Yavuz – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir