• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Boşanmalara karşı ailenin önemi eğitimi verilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yıllarda aile kurumunun giderek zayıfladığına dikkat çeken Akademisyen ve KAGEM Gaziantep Şube Müdürü Zehra Ünal, sağlıklı ve sağlam bir toplumun inşası için evlenecek çiftlerin eğitimden geçmesi gerektiğini vurguladı.

Evlenmeden önce evlenecek gençlerin muhakkak aile kurumu ve önemi hakkında eğitim alması gerektiğini söyleyen Ünal, “İnsanlarımızın olgunluk ve eğitim seviyeleri ne kadar yükselir ise o oranda anlama kapasiteleri artıyor. Düşündükleri, tartıştıkları ve kavga ettikleri konuların ne kadar basit durumlar olduğunu eğitim sayesinde anlayabiliyorlar.” dedi.

En büyük eksiklik eğitim eksikliğidir

Günümüzde toplumda en büyük eksikliğin eğitim eksikliği olduğunu vurgulayan Ünal, “Bizler öncelikle insanlarımızı eğitim seviyelerini artırarak anlama kapasitelerini artırmak için çalışmak istiyoruz. Bana göre en büyük eksiklik eğitim eksikliğidir. Bununla beraber gerçek ve doğru bilgiyi bulmakta maalesef sıkıntı yaşanıyor. Her yerde herkes değişik alanlarda aile, psikoloji ve gençlik ile alakalı faaliyetler yürütmektedir. Fakat gerçek ve doğru bilgiyi sunamadığımız için gençlerimizin ve kadınlarımızın aklı ve fikri farklı yöne çekilmektedir. Bundan dolayı da ev içinde de uygulama alanlarında da farklılık gösterildiği için kavga oranları tekrar yükselmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Eğitim faaliyetleri ile ancak insanları yetiştirebiliriz

Ünal, “Özellikle hepimizin eğitim konusundaki eksikliklerimizden kaynaklanan sebepler en başı çekmektedir. Çünkü her yerde olduğu gibi aile kurumunda da diğer faaliyetlerde de eğitim faaliyetleri ile ancak insanları yetiştirebiliriz. İnsanlarımızın ne kadar olgunluk seviyesi artarsa ve eğitim seviyeleri yükselir ise o oranda anlama kapasiteleri artıyor. Düşündükleri, tartıştıkları ve kavga ettikleri konuların ne kadar basit durumlar olduğunu eğitim sayesinde anlayabiliyorlar.”ifadelerini kullandı.

‘Beşikten mezara kadar` hadisi gereğince toplumun öncelikle eğitim konusunda kendisini yetiştirmesi gerektiğini ifade eden Ünal, “Bizim amacımız hem erkeklere hem kadınlara ve hem de aile ile gençlere bu alanda eğitimler vererek birbirlerini anlamalarını sağlamak. Bunun yolu ancak bu şekilde çözülür. Yani eğitim seviyemizi artıracağız. Kendimizi geliştireceğiz ve bu yönde ‘Beşikten mezara kadar` hadisi gereğince kendimizi bu noktada donatacağız.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir