• DOLAR 32.319
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2292.817
  • ...
Erdoğan`dan Arınç`a cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şili seyahatinde beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç'ın son açıklamalarına da yanıt verdi. Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sonrasında itiraz ettiği Dolmabahçe mutâbakatından haberdar olduğunu tahmin ettiğini söylemişti. Erdoğan, "Bülent Arınç`ın bir televizyon kanalındaki son açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"O televizyon programını izlemedim ama duyunca da ciddi manada üzüldüm. Konuyla ilgisi olan Yalçın Akdoğan, Efkan Âlâ, Mahir Bey (Ünal) var... Ben Dolmabahçe konusunda her üçüne de, 'Onlarla aynı fotoğraf karesinde olmanız doğru olmaz. Çünkü onları muhatap almak, ciddi manada size zarar verir. Sizler hükümetsiniz, onlar hükümetin muhatabı olamaz' demiştim. Nitekim benim Başbakanlığım döneminde de gerek Beşir Bey (Atalay), gerek Sadullah Bey (Ergin) zaman zaman bazı görüşmeler yaparlardı. Görüşme Parlamento`da olurdu ve özel yapılırdı. Ne resim verilirdi ne dışarıya açıklama yapılırdı. Ama Dolmabahçe`de öyle bir şeyin yapılmış olması, karşı tarafın hadiseyi bir mutâbakat gibi lanse etmeye kalkması tabii çok ciddi bir yanlış olmuştur. Dolayısıyla, bundan benim haberimin olduğunun, bunun benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi kesinlikle dürüst bir hareket değildir. Doğru bir hareket değildir. Kaldı ki o zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır. Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle bir doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir."
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç pazartesi günü de, açıklamalarına gelen eleştirilere karşılık vermiş, "Bildiğim ve bizzat şahit olduğum olayların çok küçük bir bölümünü, en doğru şekilde anlattım. Söylediğim her sözün sonuna kadar arkasındayım" demişti. Arınç "Unutulmamalıdır ki, yıkmaya çalıştığınız çınarın gölgesinde, güneş görmemiş daha bir çok hakikat gölgeleniyor" ifadelerini de kullanmıştı.

Kaynak: Hürriyet ve Sabah gazeteleri

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir