• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
30 bin öğretmen için başvurular bugün başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı`ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, İngilizce), rehberlik ve sınıf öğretmenliği için “KPSSP121”, diğer alanlar için ise “KPSSP10” puan türündeki taban puan dikkate alınacak.

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Başvurular, elektronik ortamda alınacak. Bu kapsamda, başvuru sayfası “ilk atama”, “yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama” ve “milli sporcuların ataması” şeklinde ayrı ayrı düzenlendi.

Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki “Elektronik Başvuru Formunu” kullanarak yapacak. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar, 2-8 Şubat`ta ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihi yapacak, ikinci aşamada ise 15-18 Şubat`ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek. Aday öğretmenliğe veya öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum” veya “tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini işaretleyecek.

Sakın evrakla oynamayın

Adaylar, Elektronik Başvuru Formunun çıktısını il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak. Başvuru Formu`nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak. İl veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmamış, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular geçersiz sayılacak.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir