• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hastalar gereksiz ilaç kullanımı hakkında uyarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Evde bakım hastalarını ziyaret eden Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, gittikleri evlerde gereksiz ilaç kullanımına şahit olduklarını belirterek, ailelere çeşitli uyarılarda bulundu.

Ziyaret kapsamında gittikleri evlerde gereksiz ilaç kullanımına şahit olduklarını belirten Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, “Doktur arkadaşlarımızın tavsiye ettiği ilaç dışında her hangi bir ilaç kullanılmamasını öneriyoruz. Antibiyotik ve ağrı kesici kullanımı ile birlikte midenin koruyucu bariyerini bozan her türlü ilaç midede bir zarara yol açabiliyor.” dedi.

Van’da sağlık hizmetlerini daha iyi bir duruma taşımak ve hasta memnuniyetini yükseltmek amacıyla il genelinde evde bakın gören hasta ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Yanmaz, “Ev ziyaretlerimiz sırasında, sağlık hizmetlerini sunduğumuz sağlık tesislerimizde ve evde sağlık hizmeti alan hastalarımızdan ve yakınlarından sağlık sunumlarımız ile ilgili duygu ve düşüncelerini alıyoruz.” diye konuştu.

Ziyaret ettikleri ailelerden sağlık hizmetleriyle ilgili görüş aldıklarını da aktaran Yanmaz, “Bu sayede söz konusu ziyaretlerimizin sonuçlarını da bizler tekrar geri bildirimler yaparak hizmet veren sağlık kurumlarımızın, kendi alanlarında iyileştirilme ve geliştirilme yapmalarını sağlıyoruz.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir