• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
Dede ile torun siyer sınavına birlikte girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından dün Türkiye geneli düzenlenen Kutlu Doğum Siyer sınavına yaklaşık 100 bin kişi katıldı. Sınava 7`den 70`e her yaştan katılımın oldu. Siyer sınavına kimi katılımcılar aileleri ile birlikte katılırken, kimisi ise torunu ile birlikte katıldı.

Gaziantep`te Siyer sınavına torunu ile birlikte katılan 60 yaşındaki Selim Kavak amca, ilerlemiş yaşına rağmen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`na her yıl katıldığını, şu ana kadar hiçbir sınavı kaçırmadığını belirtti.

“Torunum ile birlikte sınava katılmak çok güzel bir duyguydu”

Söz konusu Hz Muhammed`in hayatı olunca herkesin bu tür sınavlara mutlaka girmesi gerektiğini belirten Selim amca, “Kimin yaşı kaç olursa olsun O`nun hayatını öğrenmenin yaşı yoktur. Peygamberimizin hayatını torunum ile birlikte öğrenmek ve sınava onunla birlikte girmek çok güzel bir duyguydu.” dedi.

“Öğrenmenin yaşı yoktur” diyen Selim Amca, “Bu sınava torunum ile birlikte katıldık. Çünkü okumanın, öğrenmenin ve Peygamberimizin hayatını öğrenmenin asla yaşı yoktur. Hz Muhammed`in hayatını torunum ile birlikte öğrenmek ve sınava katılmak çok güzel bir duyguydu.” ifadelerini kullandı.

“Herkes mutlaka Peygamber efendimizin hayatını bilmelidir”

Bütün insanlığın Hz Muhammed`in hayatını öğrenemeye muhtaç olduğunu belirten Selim amca, “Peygamberimiz herkes için iyi bir örnektir” diyerek duygularını şu ifadelerle anlattı:

“Sadece Müslümanlara değil, bütün insanlığa bir örnektir. Herkes yaşı kaç olursa olsun. Bu sınava girmelidir. Çünkü bütün insanlık O`nun hayatına öğrenemeye muhtaçtır. Herkes mutlaka Peygamber efendimizin hayatını bilmelidir. Biz Müslümanların kesinlikle başka bir örneği yoktur. Hiç kimse O`nun gibi insanlığa örnek olamaz. Bundan dolayı bu sınava herkes iştirak etmelidir. Amacımız Hz. Muhammed`in hayatını, yaşantısını örnek alıp hayatımıza tatbik etmektir. Bundan dolayı bende bu sınava torunum ile birlikte katıldım. Sınav çok güzel geçti.”

Selim Amcanın 10 yaşındaki torunu Yunus Değer ise sınavın çok güzel geçtiğini, ilk defa girdiği sınava dedesi ile birlikte girmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Ayrıca, Gaziantep Emine Konukoğlu İmam Hatip Ortaokulunda sınava, Selim amca gibi ilerlemiş yaşlarına rağmen giren yaşlı amcaların yoğunlukta olması ise dikkat çekti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir