• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Bingöl`de e-Pasaport Uygulaması Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara daha verimli hizmet vermek amacıyla randevu sistemine geçti. Vatandaşlar, internet üzerinden randevu alarak pasaport işlemlerini başlatacak, zaman kaybı yaşamayacak. Pasaportla ilgili işlemlerin hangi aşamada olduğu yine internet üzerinden takip edilebilecek.

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, 31 Ocak 2010 tarihi itibariyle eski tip pasaportlarla ilgili işlemlere son verildiği hatırlatıldı.


Hizmetlerinin daha verimli ve etkin gerçekleştirilmesine yönelik olarak vatandaşlarımıza yerinde hizmet verilebilmesi ve pasaport müracaat işlemlerinin daha hızlı ve kaliteli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 01 Haziran 2010 tarihinden itibaren yeni tip makinelerde okunulabilir e-pasaport tanzimi uygulamasına geçildiği belirtilen açıklamada, 31 Ocak 2010 tarihi itibariyle eski tip pasaportlara temdit (süre uzatımı) işlemlerine son verildiği ve vatandaşların ellerinde bulunan pasaportların sürelerinin bitimine kadar kullanabilecekleri kaydedildi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü`nde Hususi Damgalı, Hizmet Damgalı ve Umuma Mahsus Pasaport müracaatları yapılabileceği gibi 01 Ocak 2011 tarihinden itibaren Solhan ve Genç İlçe Emniyet Müdürlüklerinde Umuma Mahsus Pasaport müracaatlarının alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Bingöl`deki iş yükünün azaltılması ve hizmetin vatandaşa en yakın birimlerden yürütülmesi için İçişleri Bakanlığı`nın 22 Temmuz 2011 tarihli olurları ile Adaklı ve Karlıova İlçe Emniyet Amirliği bünyesinde Pasaport Büro Amirliklerinin kurulması uygun görülmüştür. 21.11.2011 tarihi itibariyle Adaklı İlçe Emniyet Amirliği ve 23.11.2011 tarihi itibari ile de Karlıova İlçe Emniyet Amirliği bünyesinde Pasaport Büro Amirliği kuruluşu gerçekleştirilmiş ve Umuma Mahsus Pasaport müracaatları alınmaya başlanmıştır. Yayladere, Kığı İlçe ve Köylerinde yaşayan vatandaşlarımız Adaklı İlçesine; Yedisu ve Karlıova İlçe ve Köylerinde yaşayan vatandaşlarımız Karlıova İlçe Emniyet Amirliklerinde pasaport işlemlerini yaptırabileceklerdir" ifadelerine yer verildi.

Ali Yıldırım - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir