• DOLAR 32.575
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.238
  • ...
Şah damarında 10 gramlık pıhtı çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarsus’ta yaşayan 44 yaşındaki Songül Kent,  birkaç kez su şişesini elinden düşürünce şüphelenip hastaneye giden kadının şah damarından 10 gramlık pıhtı çıktı.

Ev hanımı olan 2 çocuk annesi Songül Kent, evde su şişesini tutamayıp yere düşürünce sağlığında bir sorun olduğunu düşündü. Sol kol ve ayağında da hafif bir uyuşukluk hisseden Kent, hemen hastaneye başvurarak tetkik yapıldı.

Yapılan tetkikler sonucunda, beyni besleyen, sağ taraftaki ana damarda (şah damar) tıkanma belirlendi.

Yapılan ameliyatla, Songül Kent’in şah damarından toplam uzunlukları 6 santimetreyi bulan ve 10 gram ağırlığında pıhtı çıkarıldı. Toplam 1,5 saat süren ameliyat sırasında, Songül Kent’in beynine 17 dakika kan gitmedi. Zorlu ameliyatın ardından 4 gün kontrol altında tutulan hasta taburcu edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Op. Dr. Kerem Yay, “Bu büyüklükteki pıhtıya çok nadiren rastlanır. Hele bu yaşta olması, ‘milyonda bir’ diyebileceğimiz kadar nadir gördüğümüz bir durum. Şah damar yüzde 99 tıkanmıştı. Hastamız duyarlı davranıp gelmeseydi, büyük ihtimalle bir süre sonra felç geçirecek ve yatalak kalacaktı” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir