• DOLAR 32.551
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2422.716
  • ...
`Elektrik kesintilerinin temel nedeni alt yapı eksiklikleridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`teki elektrik kesintilerinin ana nedeninin altyapının yetersizliğinden kaynaklandığını ifade eden Enerji Bir-sen Gaziantep Şube Başkanı Ertuğrul Akyüz, her kış sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu vurguladı.

Gaziantep`in yoğun bir şekilde göç alan bir il olduğunu TEDAŞ`ın bu göçe karşı enerjide önemli ve yeni hamleler yaparak yaşanan sıkıntıları gidermesi gerektiğini belirten Akyüz, en kısa bir zamanda enerji yatırımlarının hızlandırılıp bu sorunun temelden çözülmesi gerektiğini söyledi.

Akyüz, “Elektrik kesintilerinin temel nedeni alt yapı eksiklikleridir. Bununla ilgili kısa bir süre içinde yatırım yapılması gerekiyor. Tabi bununla birlikte başka nedenlerde var. Gaziantep hızlı bir şekilde göç aldı. Kısa bir zaman içerisinde nüfusu çok hızlı bir şekilde büyüdü. Nüfusun artışına paralel elektriğe yatırım yapılmadı.” dedi.

“En temel problem alt yapı eksiklikleridir”

En kısa zamanda enerji yatırımlarının hızlandırılıp bu sorunun temelden çözülmesi gerektiğini belirten Akyüz, “Bazen hava şartları ve diğer nedenlerde elektrik kesintilerine etkenler oluyor. Ama onlar çok ciddi değil. En temel problem alt yapı eksiklikleridir. Bu konuda kısa bir sürede enerjide yeni hamleler yapılarak yaşanan sıkıntılar giderilmelidir.” ifadelerini kullandı.

“TEDAŞ`ın ciddi yatırımlar yapması gerekiyor”

Gaziantep`te bazı mahallerde yaşanan faz düşüklüğünün ise orta gerilim hatlarının onarılmamasından kaynaklandığını vurgulayan Akyüz, “Bu anlamda TEDAŞ`ın ciddi yatırım yapması gerekiyor. Elbette ki, son zamanlarda yatırımlar yapıldı. Fakat yapılan yatırımlar yetersiz kaldı. Bu konuda TEDAŞ`ın yatırım yapmakla birlikte hızlı davranması gerekiyor. TEDAŞ ve TEİAŞ`ın yatırımlarını acil olarak hızlandırması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Elektrik kesintilerinin iş dünyasının en önemli sorunları arasındaki yerini koruduğunu da sözlerine ekleyen Akyüz, alçak ve orta gerilim trafoları ve iletim hattı yatırımlarına öncelik verilmesini istedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir