• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otelciler Birliği (GATOB) Kurucu Başkanı Hüseyin Aslan, EMİTT Fuarı`nı basına değerlendirerek, 2016 yılı için karamsar bir tablo olduğunu açıkladı.

EMİTT Fuarının beklenen ilgiyi görmediğini belirten Aslan, “İç pazarın en büyüklerini maalesef fuarda göremedik. Mevcut durum herkesin iç pazara yöneleceğini gösteriyor. Satışlar beklenen düzeyde değil. Bununla birlikte bu durum Batman ve Bölge illeri için daha da vahim. Yine marketin büyük operatörleri fuarda yok. Bölgemiz için kısa vadede otellerin ve seyahat acentelerinin desteklenmesine yönelik acil eylem planları oluşturmak gerekiyor.” dedi.

Bu yönde ciddi çalışmalar yapacaklarını kaydeden Aslan şunları söyledi:

“Yine uzun vadede ülkemizde ve bölgemizde durumun terse döneceğine inanıyoruz. Uzun vadeli stratejik hedeflerimize gelince, hükümetimize olan güvenle durmadan çalışmak ve projelerimizi tamamlamak zorundayız. Fuarların artısı, alanda gerçekleştirdiğimiz connectıonlar ile gerçekleştirilen iyi iş birliği, eksileri ise büyük operatörlerin olmayışı ve her ile verilen başarı ödülüdür. Genel anlam itibariyle EMİTT umut vermeyen bir fuardı. Krizin ve terörün etkisini açık açık gördük.”

2016`yı kaybettiklerini ve 2017`ye odaklanmaları gerektiğini ifade eden Aslan, “Fuar her geçen gün zayıflıyor. Bu sene maalesef krizler yılı. Netice itibariyle sektör desteklenmek zorunda, yoksa iflasların sayısı artacaktır. İncomming operatörlerin sayısı maalesef gün geçtikçe azalıyor. Birer birer Türkiye`den çekiliyorlar. Alternatif pazarlara yönelerek turizmi canlandırabiliriz. Kimsenin kimseyi kandırmaya hakkı yok. Fuara dev katılım bedelleri ödeyen Anadolu şehirlerine ayrı ayrı ödül vermek, ‘kendi  çalıp, kendi oynamaktır.` Sen turistten haber ver.” şeklinde konuştu. (İLKHA)