• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Memleketlerinde tedavi olamayan hastalara sağlık hizmeti verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, yaşanan olaylardan dolayı Cizre, Silopi ve Şırnak’ta tedavi göremeyip Batman’a gelen 100’e yakın yaralı ve hastaya yönelik sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Olaylar sebebiyle Cizre, Silopi ve Şırnak’tan yaralı ve hastaların Batman’a gelerek tedavi olduklarını ifade eden Bodakçi, “Özellikle İl Sağlık Müdürlüğü olarak ambulanslarla Cizre, Silopi ve Şırnak’tan gelen yaralıları ve hastaları bizler Midyat’tan alıp Batman’a tedavi olmaları için getiriyoruz. Batman’a getirdiğimiz hastaları, hem durumlarına hem de hastanelerdeki yer durumuna göre hastanelerimize dağıtıp, tedavilerinin yapılmansa yardımcı oluyoruz.” dedi.

Bu hastaların tedavilerinin yapıldıktan sonra bunların hastaneden çıkıp evlerine gitme sürecinde de yine onlara yardımcı olduklarını söyleyen Bodakçi, “Hastaneden yatalak çıkan hastalar da olabiliyor ve onları hastanelerden alıp evlerine götürüyoruz. Bu hastalardan tedavi boyunca ne bizden ne de devlet hastanelerinden kesinlikle herhangi bir ücret alınmıyor. Eğer ki devlet hastanelerinde bu hastaları tedavi edemezsek, onların sevkini yapıp özel hastanelerde de tedavi ettirebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bebeklere annelik hizmeti veriliyor

Kendilerine gelen hastaların mağdur olmaması için ellerinden gelen hizmeti yaptıklarını vurgulayan Bodakçi, devamında şöyle dedi: “Hastaları gerektiğinde Batman’dan Diyarbakır veya ileri merkezlere de sevk edilmesi takdirde yine biz götürüyoruz. Sağlık Müdürlüğü olarak Cizre, Silopi ve Şırnak’tan şu ana kadar yaklaşık 100’e yakın hastayı biz gidip ambulansla Midyat’tan alıp Batman’a getirdik ve onları geri de götürüyoruz. Hatta bazen anne bebeğini buraya gönderiyor ama kendisi gelemiyor. Burada bu bebeklerin yoğun bakımda tedavilerini yaptırıyoruz. Bu bebeklerin tedavileri bittikten sonra ailesi gelip bebeklerini alamadığı zaman Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte bu bebeklere burada annelik hizmetleri de veriyoruz. Onları evlerde barındırıp, burada yaşamlarını ikame ettiriyoruz ve ortam sakinleşince aileleri gelip alıyor veya biz gönderiyoruz.”

Bodakçi ayrıca, kendi girişimleriyle topladıkları diş fırçası ve macunu, yaşanan çatışmalar sebebiyle eğitime ara vermek zorunda kalan Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinden telafi eğitimi için Batman’a gelen öğrencilere dağıttıklarını kaydetti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir