• DOLAR 32.53
  • EURO 34.892
  • ALTIN 2485.475
  • ...
Bitlisliler siyer sınavı heyecanını paylaştılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer sınavı yoğun katılım ve büyük coşkuyla yapıldı. 7`de 70`e her yaştan insanların büyük heyecanla girdiği yaklaşık 100 bin kişi katıldı.

İki ayı aşkındır yoğun bir tempoyla sınava hazırlanan vatandaşlar, sınavın başlama ziliyle birlikte ter dökmeye başladılar. Kimi çocuklar içerde ter dökerken, aileleri de aynı heyecanla dışarıda onları beklediler. Dondurucu havalar ve metreleri bulan kar kalınlığına rağmen kilometrelerce uzaklıktaki köylerden gelen çocuklar, aylardır hazırlandıkları siyer sınavında dereceye girmek için yarıştılar.

Yarışmacılardan kimi bir kez, kimi 6 kez mesul oldukları siyer kitabını bitirdiklerini ifade ederken umreyi kazanmayı çok istediklerini, umreyi kazanamazlarsa dahi dereceye girerek bir ödülü kazanmak istedikleri belirtti.

Sınav çıkışında duygularını İlke Haber Ajansı (İLKHA) mikrofonlarına anlatanlar, peygamberin hayatını öğrenmek kendileri için en büyük ödül olduğunu dile getirdiler. Kimileri soruların zorluğundan yakınırken, kimileri ise soruların gayet normal olduğunu dile getirdiler. Yarışmacılardan bazıları, sınava ilk girdiği için heyecanlı olduğunu ifade ederken, kimileri ise daha önce girdiği için heyecan yaşamadığını belirtti.

Öte tarafta sınava giden 7`den 70`e her yaştan insanlar, peygamberin hayatını okumak için böyle bir organizasyonu düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ettiler.

İşte siyer sınavının ardından Peygamber sevdalısı halkın duygu ve düşünceleri… (Şükrü Tontaş- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir