• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Şehid Cafer`in cenazesi Diyarbakır`a gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`in Silifke ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü 23 Nisan Tesisi`nde kampta olan öğrencilerin içerisinden PKK`li bir grubun saldırısı sonucu katledilen 11`inci sınıf öğrencisi Cafer Gizli`nin cenazesi, Adana`ya gelen ailesi tarafından teslim alındı.

Adana Adli Tıp Morgu`na kaldırılan Cafer Gizli`nin cenazesi, otopsisinin tamamlanmasının ardından 23.15 sıralarında cenaze aracına alınarak Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesislerine götürüldü. Burada yaklaşık 5 saat beklendikten sonra Diyarbakır`dan gelen ailesi tarafından teslim alınan Gizli`nin cenazesi, Diyarbakır`a doğru yola çıkarıldı.

Öte yandan, Ankara`dan gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları, cenazeyi teslim almak için Diyarbakır`dan gelen Gizli`nin yakınlarına, olay hakkında bilgilendirmede bulundular. Olayın siyasi bir yanının olmadığını ileri süren Müsteşar Yardımcıları, daha sonra olay sırasında güvenlik kameralarına yansıyan cinayet anını aileye seyrettirdiler. 

Güvenlik kamerasını seyrettikten sonra cenazenin de gösterildiği Gizli`nin yakınları, “Ortada bir ihmal var. Kavga olmuş, kamptaki yetkililer olaya müdahale etmemiş, seyretmekle yetinmişler. Biz çocuğumuzu onlara emanet ettik, çocuğumuzun cenazesi geldi.” diye tepki gösterdiler. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir