• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
Vanlılar Siyer Sınavı`nın heyecanını  yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sınav süresince okul bahçesinde yaptıkları dualarla öğrencilerine destek olan veliler, sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu'na teşekkür ettiler.

Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından bu yıl 5.`si düzenlenen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na    Van Merkez ve ilçelerindeki 15 ayrı okulda yaklaşık  4 bin 365 kişi katıldı. Yarışmacılar, giriş kartı ve kimlikleriyle sınava girecekleri yerde hazır bulundu.  Kimlik kontrolünün ardından yarışmacılar sınav görevlileri tarafından içeriye alındı. Yarışmacılar, kalem, silgi ve kalemtıraşları beraberinde getirdi. Sınav öncesi görevliler, sınavda uyulması gereken kuralları hatırlattı.

Üç kategoride gerçekleştirilen sınava çocuklarını getiren ve sınav boyunca okul bahçesinde bekleyen ailelerin heyecanları görülmeye değerdi.

Türkiye geneli bu yıl 5`incisi düzenlen umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavının, Van`da yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörü Recep Karabulak, “Van Merkez ve bağlı ilçelerimizde 15 okulumuzda sınavımız sıkıntısız bir şekilde gerçekleşti. Her yaştan 4 bin 365 kardeşimiz sınav başvurusu yaptı. Bizler de ona göre okullarımızı tahsis ettik. Bugün de sınavımız çok şükür sorunsuz bir şekilde gerçekleşti.” dedi.

Her yaştan katılımcının olduğu sınav 3 kategoride gerçekleştirilirken, katılımcılar ile velileri, sınav çıkışında duygularını İLKHA ile paylaştı

"Sebep olanlardan Allah razı olsun"

İskele Mahallesi'nden kızını siyer sınavına getirdiğini belirten Nuran Yürek, "Kızım 15 yaşındadır. Bu sene ilk defa Siyer sınavına giriyor. Kızıma güveniyorum. Güzel bir adım, en azından çocuklarımız Peygamber Efendimizin (sav) hayatından haberdar oluyorlar. Güzel bir organizasyon sebep olanlardan Allah Razı olsun." dedi.

"Üç çocuğum sınava girdi"

İki kızı ve bir oğlunu sınava getirdiğini ifade eden Zeki Aktürk, "Üç tane öğrencim var. Bu tarz etkinlikleri güzel buluyor ve destekliyoruz. Allah sebep olan ve emeği geçen Peygamber Sevdalıları Platformu'ndan razı olsun." duasında bulundu.

"İkiz kızlarımı sınava getirdim"

İkiz kızlarını sınava getirdiğini ve onlardan daha fazla heyecanlı olduğunu söyleyen Nasrettin Karakuş, "Hayırlısı olsun inşallah. Bizler istiyoruz ki çocuklarımız Allah Resulü'nün hayatını öğrensin. Bu bilgileri alıp hayatlarında tatbik etsin. Benim ikiz kızlarım sınavda, onlar için dua ediyorum. Heyecanlıyım. İnşallah kazanırlar." diye konuştu.

"Hep dünyevi sınavlar için bekliyorduk bu sefer uhrevi bir sınav için bekliyoruz"

Fehim Sarıhan ise oğlunu beklediğini belirterek, "Oğlum lise 1 öğrencisidir. Geçen sene de sınava katılmıştı. Gerçekten Peygamber Efendimizin (sav) hayatının öğretilmesi çok güzel bir olaydır. hep çocuklarımızın dünyevi sınavlarını takip ediyorduk. Bu sefer ise ahiretini ve ahiretimizi ilgilendiren bir sınav için çocuğumu bekliyorum. Heyecanlıyız, mutluyuz. Allah sebep olanlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.

Sınavdan çıkan Fehim Sarıhan'ın oğlu Yakup Sarıhan sınavının iyi geçtiğini ancak bazı sorularda zorlandığını belirterek, babasının yanında olmasından moral bulduğunu söyledi.

Hakkari`nin Yüksekova ilçesinden geldiğini ifade eden Hamdiye adlı katılımcı sınavının güzel geçtiğini belirterek, “Sınav çok güzeldi. Gerçekten güzel sorular vardı kaliteli sorular vardı. Bizlere verilen kitabı okuyanlar bu soruları rahatlıkla çözebilir. Geçen seneye göre daha kolaydı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı.

“Kaybedeni olmayan bir sınavdır”

Van merkezden sınava katıldığını anlatan Rukiye Adlı katılımcı da bu sınavın kaybedeninin olmadığına işaret ederek, “Sınavım iyi geçti. Ama çok fazla yorum sorusu vardı. O yüzden zamanımız yetmedi. Kaybedeni olmayan bir sınavdır. Hem Allah Resulünün (sav) hayatını öğrenmiş olduk. Hem de bunu hayatımıza nakşetme adına bir çabamız oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Gülten Ayyıldız ise sınavının güzel geçtiğini ve geçen senede sınava katıldığını ifade etti.

“Bu sevdanın yaşı olmaz…”

63 Yaşında olduğunu belirten Ali Arvas, ise Peygamber sevdasının yaşı olmadığını belirterek, “Herkesin bir amacı vardır. Kazanıp kazanmamak önemli değildir. Yalnız Peygamber Efendimizin (sav) hayatını öğrendik bunun için aslında bu sınava giren herkes kazanmıştır. Bu bize yeter.” dedi.

Timurtaş; “Rabbim sayımızı arttırsın”

Bölgenin tanınan âlimlerinden Molla Abdürrahim Timurtaş ise bu çağda böylesi bir yarış içerisinde olmanın önemine dikkat çekerek, “Bakıyoruz günümüzde bile Allah Resulü`nün (sav) sevdalıları çoktur. Rabbim sayımızı arttırsın. Bu hayra sebep olan Peygamber Sevdalıları platformuna teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkesten de Allah razı olsun.” diye konuştu.

3. kategoride yer alan Fatih Yazhan, Volkan Garip, Örgün Aktaş ve Emin Alyer adlı öğrenciler,  ise Kutlu Doğum Siyer Sınavına katıldıkları için çok mutlu olduklarını iade ederek, üçüncü kategoride yarıştıklarını ve sınavlarının oldukça güzel geçtiğini ifade ettiler. (Murat Dalgın/Yılmaz Sönmez-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir