• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
Uzlaşıdan Sonra Meşal`den Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Enformasyon Merkezi’nin kendisiyle yaptığı röportajda uzlaşı konusunda önemli açıklamalarda bulunan Meşal, iç bölünme dönemini kapatma zamanın geldiğini belirtti.

Uzlaşı dosyasını bu aşamaya getiren nedenlere de değinen Hamas lideri şunları ifade etti: “İç bölünmeyi sona erdirmek için olgunlaşan bir süreç oldu. Süreci olgunlaştıran nedenlerden biri bölünmenin bizim için artık utanç olmaya başlamasıydı. İç bölünme bize dayatılan geçici bir durumdu. İkinci neden, siyasi ufkun artık kapanmasıydı. Uzlaşıyı öncelemeyenler, düşmanla görüşmelerde bulunduktan sonra yolun sonuna geldiklerini gördüler. Bunun üzerine içe dönmekten başka seçeneğin olmadığının farkına vardılar.”

Hamas ve İslamî Cihad hareketlerinin FKÖ`ye katılma kararlarına da değinen Meşal şunları söyledi: “Mesele katılım meselesi değildir. Uzlaşı görüşmelerinde bir çok başlık vardı. Yönetim dosyasında buradaki kurumları birleştirme, siyasi bölünmeyi sonlandırma, FKÖ’nün siyasi ve güvenlik konularında yeniden yapılandırılması gibi alt başlıklar vardı. Yine FKÖ dosyasında da alt başlıklar bulunuyor. FKÖ’nün Ulusal Meclis ve Yürütme Kurulu seçimleriyle yeniden yapılandırılması maddeleri bulunuyor. Burada hepimizin kabul ettiği bir proje var. Birilerinin ötekisine katıldığı yok.”

Siyasi tutuklulara da değinen Meşal “Abbas ile yaptığım görüşmede bu dosyayı tamamıyla kapatması gerektiğini ilettim. Önümüzdeki günlerde konunun tamamıyla kapanmasını umuyorum. Bu nedenle Mısır gözetiminde gruplardan oluşan bir komisyon oluşturuldu” dedi.

Filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir