• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Siyonist İşgalciler Su Kaynaklarını Hedef Alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgalci Gazze halkının su ihtiyacını karşılayan kuyuları hedef alarak savaş suçu işliyor.
 

Siyonist işgalci insanlık dışı saldırılarında sadece sivil insanları katletmekle kalmıyor, bütün bir ahalinin hayatta kalabilmesinin ana kaynağı niteliğindeki suyun kullanımını engelleyebilmek için özellikle su kaynaklarını hedef alan saldırılar düzenliyor. Gazze`ye yıllardan beri uyguladığı insanlık dışı ambargo yoluyla bölgenin ahalisini aç ve ilaçsız bırakmak suretiyle tedrici bir şekilde ölüme terk etmek isteyen Siyonist saldırgan şimdi de, görünüşte Filistin direnişini hedef aldığı iddiasıyla gerçekleştirdiği saldırılarının bazılarında özellikle su kaynaklarını hedef alıyor.

Gazze Belediyesi işgal güçlerinin son günlerdeki saldırıları hakkında yaptığı açıklamada, özellikle Gazze şehrinde ikamet eden ahalinin içme suyu kaynaklarını hedef alan saldırılar düzenlendiğine dikkat çekti.

Belediyenin Su İdaresi tarafından yapılan açıklamada işgal güçlerinin Şucaiyye Mahallesi`nin su ihtiyacını karşılayan ve yüksekliği 12 metre olan el-Mintar su deposuna kasten havan topu mermileri attığı belirtildi. Atılan mermiler Gazze`nin doğusundaki Kubbe bölgesinde yer alan deponun suyunu kullanılamaz hale getirecek kadar kirlettiğinden belediye buradan su dağıtımını durdurdu. Bu da bölgede ciddi bir su sıkıntısına yol açtı. Belediye daha sonra Şucaiyye mahallesinin doğu kesiminin su sorununun kısmen hafifletilmesi için bir başka su kuyusundan oraya su nakletmek zorunda kaldı. Fakat bu kuyunun da aynı zamanda bir başka bölgeye su sağlaması sebebiyle sorunun tam olarak giderilemediği sıkıntının devam ettiği ifade edildi.

Gazze Belediyesi Siyonist işgal güçlerinin bu şekilde su kaynakları gibi insanların hayatî ihtiyaçlarını hedef alan saldırılar düzenlemekle ağır savaş suçları işlediğine dikkat çekerek uluslararası toplumun bu konudaki sorumluluğunu yerine getirerek işgalcileri yargıya sevk etmesini istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir