• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
`İnsanları vurarak düşüncelerini engelleyemezsiniz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı Kürtçe albüm çalışmalarıyla tanınan ses sanatçısı Çiyager (Mehmet Karakuş), geçtiğimiz günlerde evinden çıkarken sopalı saldırıya uğrayarak yaralanmıştı. Saldırıyla ilgili konuşan Çiyager, insanların darp edilerek düşüncelerinin engellenemeyeceğini söyledi.

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavisine devam edilen Çiyager, saldırıyla ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

Kendisine saldıran kişileri tanıdığını söyleyen Çiyager, insanları bastırarak, darp ederek düşüncelerinin engellenemeyeceğini vurguladı.

Sabah işe gitmek için evinden çıktığı sırada birkaç kişinin sopalı saldırısına uğradığını söyleyen Çiyager, “Sabah kalkıp, işe gitmek için yola çıktım. Servise yetişmeden önce 4-5 kişi bana saldırdı. Arabada gizlenmişler ve sopalarla bana saldırdılar. Ben hırsızlık mı yaptım, birinin hakkını mı yedim, birinin namusuna mı göz koydum? Hani sizin arzuladığınız özgürlük izahatları? Hep sözde kalıyor. İnsanları bastırarak, vurarak, yok ederek düşünceleri de insanları da engelleyemezsiniz. Lütfen bundan vazgeçin.” dedi.

Yanlış bir düşünceyi söylemenin erdemlilik olduğunu ancak bazılarının buna tahammülü olmadığını dile getiren Çiyager, şöyle konuştu: “Özgürlüğe, insanlığa saygısı olmayan, şiddete başvuran insanların yaptığı bir saldırıdır. Bu, aslında insan görünümlü ama hayvan davranışlarıyla uygulanan bir şeydir. İnsana yakışacak bir şey değildir. Eğer bir yerde gerçekten bir yanlış varsa o yanlışları söylemek, o hataları söylemek bir erdemliliktir. Bir insan bana hatalarımı, eksikliklerimi söylerse teşekkür ederim ona. Ama sen birilerine söylediğin zaman kabullenemiyorlar, çekemiyorlar, saldırgan hale gelip şiddet uyguluyorlar.”

Hangi siyasi ideolojiye sahip olursa olsun, şiddete başvuran kişilerin hep kaybedeceğini belirten Çiyager, “Ben hep söyledim. HDP/KJA bu şekilde gittiği sürece, ben Çiyager olarak bunu söylüyorum, hep kaybedecektirler. Çünkü topluma aykırı davranışlarda bulunuyorlar. Bunu da herkes biliyor. Bilmeyen birisi mi var?” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir