• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Adanalılar engellere rağmen siyer sınavına akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavına (KDSS) Adana`dan bin 550 kişi katıldı. Merkez Seyhan ilçesinde bulunan 23 Nisan Anadolu İHL, Tepebağ Anadolu İHL, İnkilap Anadolu İHL`lerinde 10.00`da başlayan sınava 3 farklı kategoride katılan bay-bayan adaylar, kitapçıklardaki soruları cevaplamak için ter döktü.

Adana`da siyer sınavına bin 500 kişi katıldı

KDSS`nin Adana ayağı hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörü İsa Emre, yoğun katılımla gerçekleşen sınavın sorunsuz geçtiğini belirtti.  Siyer sınavına yaklaşık bin 500 kişinin katıldığını bunlardan 500 kadarının bayan, 300`nün çocuk diğerlerinin ise genç ve yetişkin kategorisinde sınava girdiğini ifade eden Emre, sınavın Türkiye ile eş zamanlı olarak 10.00`da başlayıp 12.00`de sona erdiğini kaydetti.

Merkez Seyhan ilçesinde bulunan 23 Nisan Anadolu İHL, Tepebağ Anadolu İHL, İnkilap Anadolu İHL`lerinin yanı sıra Ceyhan ve İmamoğlu ilçelerinde sınavın gerçekleştiğini belirten Emre, her sene artan katılımın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Siyer sınavı Ceyhan`da engellendi, İmamoğlu`da son anda okul tahsisi yapıldı

Ceyhan ve İmamoğlu`nda siyer sınavı için okul tahsis edilmemesi konusunu da değinen Emre, İmamoğlu ilçesinde son anda kendilerine yer tahsis edildiğini ve sınavın okulda yapıldığını ancak Ceyhan`da engellemenin devam etmesi üzerine kiralanan salonda sınavın gerçekleştiğini belirtti.

 “PKK`nin baskısına aldırmayan Peygamber aşıkları, siyer sınavına katılmak için engel tanımadı”

Bölgedeki olayları bahane eden PKK tarafından bugün Adana`da kepenklerin açılmaması ve toplu taşıma araçlarına kontak kapatması yönünde baskı yapıldığını ifade eden Emre, şehir içinde minibüslerin çalışmamasına aldırış etmeyen Peygamber aşıklarının çocuk yaşlı, kadın erkek mahallelerinden yürüyerek sınavın yapılacağı okullara geldiğini söyledi. Bunun Hz Muhammed`e olan büyük muhabbetten kaynaklandığını ve Peygamber sevgisinin engel tanımayacağını dile getiren Emre, sınava katılan genç yaşlı kadın erkek herkese teşekkür etti.

Sınav Koordinatörü Alpaslan Yoldaş ise alemlere rahmet olarak gönderilen son nebi Hz Muhammed`in örnek hayatının öğrenilmesine vesile olan siyer sınavını gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Adana`da çocuk, genç ve yetişkinlerden oluşan bin 550 kişinin sınava girdiğini dile getiren Yoldaş, ileriki senelerde bu sayıyı daha da arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Bazı mahallelerde kepenk açtırmama ve toplu taşıma araçlarına kontak kapattırıldığını buna rağmen Adanalı Peygamber Sevdalılarının siyer sınavına koştuğunu vurgulayan Yoldaş, katılımcılara tek tek teşekkür etti.

“Bu sınav Siyer-i Nebi`nin öğrenilmesine vesile oluyor”

Sınav öncesi duygularını dile getiren yarışmacılar, Allah Resulü`ne olan muhabbetin asırları aştığını ve kıyamete kadar da süreceğini belirttiler. Allah Resulü`ne tabi olmak için kutlu hayatının bilinmesi gerektiğini dile getiren Peygamber âşıkları, bu tür etkinliklerin de Siyer-i Nebi`nin öğrenilmesine vesile olduğunu söylediler.

Kucağındaki bebeğiyle sınava katıldı

Siye sınavına kucağındaki bebeğiyle katılan Sezgin Özbay, böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. “Siyer demek, son peygamberin hayatını, dolayısıyla İslam mücadelesini öğrenmek demektir.” diyen Özbay,  “O`nu âlemlere rahmet olarak gönderen Allah, elçisine tabi olmayı emretmiş, dolayısıyla bu tür etkinliklerle Hz Muhammed`i daha yakından tanıyoruz. Peygamber Sevdalıları Platformu`nun bu yıl ki siyer sınavına 100 bin kişinin katıldığını öğrendik, inşallah katılanların sayısı birkaç yıl içerisinde daha da artar. ” diye duygularını aktardı.

Sınava katılan minik yarışmacılar ise “Peygamberimizi çok seviyoruz, bundan dolayı hayatını okuyup öğrenmeye çalışıyoruz. Ailece sınava katıldık. Allah, bu sınavı hazırlayanlardan razı olsun, güzel bir etkinlik, inşallah her sene katılmak isteriz.” şeklinde konuştular. (Ayhan Kaya- İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir