• DOLAR 32.521
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2419.856
  • ...
Mardin`de ŞÖNİM kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin`e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Mardin Valiliği ziyaretinin ardından Artuklu Polis Merkezi Amirliği`ni ziyaret etti.

Polis merkezi önünde Mardin İl Emniyet Müdür Lütfullah Uğur Pekcan ve polis merkezinde çalışan polis memurları tarafından karşılanan Bakan Ramazanoğlu, Vali Ömer Faruk Koçak ve Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ile Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte polis merkezinin içini gezdi.

Burada polis memurlarıyla bir süre sohbet eden Bakan Ramazanoğlu, kendisine polis merkezinde yapılan işlemler hakkında bilgiler verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Polis merkezi yaptığı ziyaretin ardından özel bir otelde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

“Karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaya hazırız”

Burada bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema V, kültürün başkentinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ettikten sonra şunları söyledi; “Dün Diyarbakır`daydık, bugün Mardin`deyiz. İnşallah önümüzdeki yine bu coğrafyalardayız. Belki Cizre`de belki Silopi`de, daha sonra Hakkâri ve Şırnak`ta…  Barış dedik, birlikte yaşama dedik. Bu alanda hizmet üreten sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını da çok benimsiyoruz. Dün olduğu gibi bugün de karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaya hazırız. Sivil toplum örgütleri, toplumsal sorunların çözümünde etkin rol üstlenen önemli kuruluşlarımızdır.”

Mardin`de ŞÖNİM kurulacak

Mardin`de bir kadın konuk evinin bulunduğunu hatırlatan Bakan Ramazanoğlu, 2015 yılı içerisinde 246 kişinin konuk evinden yaralandığını söyledi. Mardin`de yıl içerisinde Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi`nin (ŞÖNİM) kurulacağının müjdesini veren Bakan Ramazanoğlu, şiddetin önlenebilir bir olgu olduğunun asla unutulmaması gerektiğini söyledi. Bakan Ramazanoğlu,  şiddetin televizyonlardan, sokaktan ve aileden uzak tutmak için çalışmalarını her alanda devam ettirdiklerini kaydetti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir